Kuleba: Lucrăm pentru a face un pas mare şi solid către aderarea Ucrainei la NATO la summitul de la Washington

Data publicării:
Dmitro Kuleba
Dmitro Kuleba, ministrul de externe al guvernului Ucrainei. Foto: Profimedia Images

Ucraina lucrează pentru a-şi securiza la summitul de la Washington, din luna iulie, „un pas mare şi solid” către aderarea la NATO, a afirmat marţi ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba, informează Reuters, potrivit Agerpres. 

Ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith, spunea luna trecută că nu se aşteaptă ca Alianţa să-i adreseze Ucrainei la summitul de la Washington invitaţia de a deveni membră a organizaţiei euroatlantice.

Întrebat despre obiectivele Ucrainei la summitul din iulie, Kuleba a răspuns că nu va intra în detalii privind discuţiile, dar a precizat că există un „angajament foarte activ” cu conducerea NATO şi cu statele aliate.

„Credem că Ucraina îndeplineşte principalul criteriu de aderare, care este capacitatea de a apăra frontierele NATO. Asta este ceea ce facem noi prin apărarea Ucrainei”, a declarat demnitarul ucrainean pentru jurnalişti.

„Aş vrea să spun că lucrăm asiduu pentru a face la summitul de la Washington un pas mare şi solid către aderarea Ucrainei la NATO”, a ţinut să adauge Dmitro Kuleba.

După summitul de la Vilnius din vara anului trecut, Kuleba şi-a exprimat satisfacţia faţă de rezultatele reuniunii şi a apreciat că din punct de vedere psihologic ţara sa face deja parte din Alianţa Nord-Atlantică.

„Am depăşit bariera psihologică şi văd că Ucraina este considerată membră a NATO în termeni reali”, a spus şeful diplomaţiei ucrainene într-un interviu acordat postului public de televiziune din ţara sa. El a precizat că în culise toată lumea i-a dat noi asigurări că aderarea Ucrainei la Alianţă va avea loc, singura întrebare care se pune fiind când.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri