Live

Video „La dracu, văd că ești criminal înnăscut” Interviu cu un soldat Wagner, condamnat pentru crimă și trimis pe front direct din închisoare

Data publicării:
Soldat Wagner recutat direct din închisoare, unde a ajuns pentru crimă, și trimis pe front în Ucraina. Sursă foto: captură Twitter

Campania de recutări pe care Evgheni Prigojin, fondatorul grupării paramilitare Wagner, o face în închisorile rusești, a dat roade. Dovadă stă un „interviu” cu un soldat Wagner rănit și capturat pe frontul din Ucraina, care le mărturisește soldaților ucraineni că a fost trimis la război direct din închisoare, unde a ajuns pentru omor deosebit de grav. El spune că dintr-o unitate cu 50 de oameni au rămas doar 12. 

Soldatul Wagner capturat este rănit și bandajat la o mână și un picior. Nu se poate ridica de jos și răspunde la întrebările soldaților ucraineni în timp ce fumează și geme de durere. Filmarea discuției a apărut pe contul de Twitter Wartranslated.

Soldat ucrainean: - Pentru ce ai fost închis?

Prizonier Wagner: - Articolul 105.

Soldat ucrainean: - Nu știu Codul Penal, ce înseamnă?

Prizonier Wagner: - Crimă.

Soldat ucrainean: - Crimă?! La dracu, văd că ești criminal înnăscut!

Prizonier Wagner: - Nu sunt criminal. Autoapărare, cu folosirea excesivă a forței. Am primit articolul 105.2 (omor deosebit de grav). Au vrut să mă omoare. 

Soldat ucrainean: - Toată unitatea sunteți de la aceeași închisoare?

Prizonier Wagner: - De la mai multe închisori.

Soldat ucrainean: - Câți oameni, cu aproximație?

Prizonier Wagner: - Unitatea noastră avea 50 de oameni, au rămas 12. Când am ajuns, am aflat că unitatea mai avea 12 oameni. La dracu! (geme de durere).

Soldat ucrainean: - Câți oameni sunteți aici în total, cu aproximație? Sunteți toți aici (în poziția asta)?

Prizonier Wagner: - În afară de ai mei (camarazi - n.r.), nu am văzut pe nimeni. Cum spuneam, aveam control total, nu ne îndepărtam mai mult de 100 de metri de casă. Trăiam acolo ca o turmă de 15 oameni. Sunt singurii pe care i-am văzut.

Șeful grupului de mercenari ruși Wagner, Evgheni Prigojin, poreclit „Bucătarul lui Putin”, a apărut în mai multe filmări în timp ce făcea turul închisorilor din Rusia, în căutare de deținuți care să fie recrutați în armata rusă și trimiși să lupte pe frontul din Ucraina.

Unii analiști argumentează că folosește această tactică pentru a-și proteja soldații săi antrenați, de care ar putea avea nevoie în cazul unor turbulențe care ar putea apărea la vârful puterii de la Kremlin.

Editor : Bogdan Păcurar

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski: Ucraina va deveni membră NATO doar după ce câștigă războiul

Propagandistul american Tucker Carlson îl ridică în slăvi pe Dughin. Interviu cu „creierul lui Putin”, la Moscova

Estonia acuză Rusia că îi încalcă spațiul aerian prin interferenţe GPS. O companie aeriană și-a anulat zborurile către estul Estoniei

Momentul în care rușii atacă Odesa cu muniție cu dispersie. Cel puțin cinci oameni au fost uciși și peste 30 sunt răniți

Partenerii noștri