Live

Liz Truss, anunț de supunere față de Regele Charles al Marii Britanii: God save the King

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Premierul Marii Britanii, Lizz Truss, și-a încheiat discursul din fața Downing Street cu un anunț de supunere față de noul Rege Charles al Marii Britanii și a făcut un apel la unitate în susținerea lui.

„Îi oferim loialitatea și devotarea noastră, așa cum mama sa s-a devotat atât de mult atât de mulți ani”, a spus noul premier al Marii Britanii.

„Cu trecerea în neființa a celei de-a doua era Elizabetane, intrăm într-o nouă eră în magnifica istorie a marii noastre țări. Exact cum Majestatea sa și-ar fi dorit: prin rostirea cuvintelor «God save the King»”.

„Suntem devastați, Regina Elisabeta a II-a a fost o piatră pe care Marea Britanie modernă se construia. Este țara măreață datorită ei. A venit la conducere după al doilea Război Mondial, a fost lidera a 57 de state.

Regina ne-a asigurat stabilitate, a avut spiritul Marii Britanii și acel spirit va dura, a fost cel mai longeviv monarh din istoria țării, a condus cu demnitate timp de 70 de ani. A fost iubită și admirată în Marea Britanie și toată lumea. A fost o inspirație personală pentru mine și pentru britanice.

Săptămâna aceasta a rămas hotărâtă să își continuie datoriile și m-a numit premierul ei. În zilele dificile ne vom uni cu prietenii noștri din Marea Britanie și întreaga lume pentru a comemora viața ei strălucitoare. Coroana trece la un nou monarh, la Majestatea Sa, Regele Charles”, a mai spus aceasta.

Charles, fiul Elisabetei a II-a, este noul Rege al Marii Britanii, după decesul mamei sale.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul britanic al Apărării este „foarte îngrijorat” de partneriatul dintre Putin și Xi Jinping: „E o amenințare”

Rusia acuză Marea Britanie că e un „participant de facto” în războiul din Ucraina

Noua ofensivă a Rusiei în Ucraina ar trebui să fie „un apel de trezire la realitate”. Avertismentul unui ministru britanic

Aproape jumătate din toți banii murdari ai lumii trec prin Londra și teritoriile britanice de peste mări

Partenerii noștri