Liz Truss, anunț de supunere față de Regele Charles al Marii Britanii: God save the King

Data actualizării: Data publicării:
Liz Truss anunță decesul Reginei.
Foto: Profimedia Images

Premierul Marii Britanii, Lizz Truss, și-a încheiat discursul din fața Downing Street cu un anunț de supunere față de noul Rege Charles al Marii Britanii și a făcut un apel la unitate în susținerea lui.

„Îi oferim loialitatea și devotarea noastră, așa cum mama sa s-a devotat atât de mult atât de mulți ani”, a spus noul premier al Marii Britanii.

„Cu trecerea în neființa a celei de-a doua era Elizabetane, intrăm într-o nouă eră în magnifica istorie a marii noastre țări. Exact cum Majestatea sa și-ar fi dorit: prin rostirea cuvintelor «God save the King»”.

„Suntem devastați, Regina Elisabeta a II-a a fost o piatră pe care Marea Britanie modernă se construia. Este țara măreață datorită ei. A venit la conducere după al doilea Război Mondial, a fost lidera a 57 de state.

Regina ne-a asigurat stabilitate, a avut spiritul Marii Britanii și acel spirit va dura, a fost cel mai longeviv monarh din istoria țării, a condus cu demnitate timp de 70 de ani. A fost iubită și admirată în Marea Britanie și toată lumea. A fost o inspirație personală pentru mine și pentru britanice.

Săptămâna aceasta a rămas hotărâtă să își continuie datoriile și m-a numit premierul ei. În zilele dificile ne vom uni cu prietenii noștri din Marea Britanie și întreaga lume pentru a comemora viața ei strălucitoare. Coroana trece la un nou monarh, la Majestatea Sa, Regele Charles”, a mai spus aceasta.

Charles, fiul Elisabetei a II-a, este noul Rege al Marii Britanii, după decesul mamei sale.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri