Live

Lukaşenko spune că Ucraina că încearcă "să târască" cu orice preţ NATO în războiul cu Rusia

Data publicării:
Dictatorul din Belarus, Aleksandr Lukașenko. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a acuzat joi Ucraina că încearcă "să târască" cu orice preţ NATO în conflictul armat cu Rusia, a transmis agenţia oficială BELTA, preluată de EFE.

"Toate agenţiile forţelor de securitate remarcă o creştere a numărului de provocări în apropierea frontierei de stat. Ucraina, sub orice pretext, încearcă să târască trupele statelor membre ale NATO în conflict", a susţinut Lukaşenko în cadrul unei reuniuni cu privire la situaţia politico-militară din proximitatea Belarus.

În opinia sa, o dovadă în acest sens o reprezintă căderea unei rachete pe teritoriul Poloniei, despre care iniţial Occidentul a crezut că este de provenienţă rusească, însă ulterior a exprimat opinia că dispozitivul ar fi putut fi lansat de Ucraina şi a căzut din greşeală pe teritoriul polonez, scrie Agerpres.

Lukaşenko a insistat că Belarusul "a reuşit până acum să evite ca un adversar potenţial să folosească forţa militară împotriva ţării" sale.

Totuşi, liderul autocrat de la Minsk a cerut agenţiilor de apărare din Belarus să continue să monitorizeze constant orice indiciu privind o posibilă "pregătire a unei agresiuni directe împotriva ţării noastre".

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un dezertor rus a fugit de armată prin Belarus și a intrat ilegal în Polonia

O țară NATO anunță că este pregătită să trimită trupe în Ucraina

Rusia ameninţă că va ataca soldații francezi dacă vor intra în Ucraina. "Dacă apar în zona de conflict, vor deveni ţinte"

Rusia și Belarus anunță că vor exersa în comun folosirea armelor nucleare tactice

Partenerii noștri