Live

Alexander Lukașenko susține că Ucraina i-a propus un pact de neagresiune. Despre Polonia și Lituania spune că „sunt în general nebuni”

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Belarus, Alexander Lukashenko susține că Ucraina i-a propus un pact de neagresiune. Foto: Profimedia Images

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat, marți într-o conferință de presă că Kiev a propus să încheie cu Minsk un pact de neagresiune. Cu toate acestea, spune Lukașenko, Ucraina continuă să antreneze militanți care reprezintă o potențială amenințare la adresa securității naționale a Belarusului, scrie TASS.

„Nu știu de ce ucrainenii fac asta. Pe de o parte, ei ne cer să nu luptăm cu Ucraina în niciun caz și ca trupele noastre să nu se deplaseze acolo. Ei sugerează semnarea unui pact de neagresiune", a declarat Lukașenko, marți, la o întâlnire privind situația socio-politică și starea criminalității din țară.

Referindu-se la Polonia și Lituania, Lukașenko a spus că sunt „în general nebuni” și că îi „forțează să reacționeze aspru”.

„Polonia, Lituania sunt în general nebuni. De ce au nevoie? E neclar. Prin urmare, suntem forțați să reacționăm aspru. Avem destule probleme în jurul perimetrului - atât în ​​spațiul aerian, cât și la sol, granița terestră. Avem destule probleme acolo”, a adăugat președintele Belarusului.

În luna octombrie 2022, Lukașenko a acuzat Ucraina că vrea să atace Belarus, justificând astfel prezența trupelor ruse pe teritoriul Belarusului.

Editor : D.D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mesajul lui Zelenski de Paşte: Dumnezeu are steagul ucrainean pe umăr. Cu un astfel de aliat, viaţa va învinge în faţa morţii

În timp ce armata lui bombarda Ucraina, Putin asista la slujba de Înviere

Volodimir Zelenski anunță că armata ucraineană a mai doborât un bombardier rusesc deasupra Donețk

Ministrul Apărării de la Roma critică afirmațiile lui Macron privind trupe în Ucraina: La un conflict, Italia ar avea de pierdut

Partenerii noștri