Alexander Lukașenko susține că Ucraina i-a propus un pact de neagresiune. Despre Polonia și Lituania spune că „sunt în general nebuni”

Data actualizării: Data publicării:
Aleksandr Lukashenko
Președintele Belarus, Alexander Lukashenko susține că Ucraina i-a propus un pact de neagresiune. Foto: Profimedia Images

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat, marți într-o conferință de presă că Kiev a propus să încheie cu Minsk un pact de neagresiune. Cu toate acestea, spune Lukașenko, Ucraina continuă să antreneze militanți care reprezintă o potențială amenințare la adresa securității naționale a Belarusului, scrie TASS.

„Nu știu de ce ucrainenii fac asta. Pe de o parte, ei ne cer să nu luptăm cu Ucraina în niciun caz și ca trupele noastre să nu se deplaseze acolo. Ei sugerează semnarea unui pact de neagresiune", a declarat Lukașenko, marți, la o întâlnire privind situația socio-politică și starea criminalității din țară.

Referindu-se la Polonia și Lituania, Lukașenko a spus că sunt „în general nebuni” și că îi „forțează să reacționeze aspru”.

„Polonia, Lituania sunt în general nebuni. De ce au nevoie? E neclar. Prin urmare, suntem forțați să reacționăm aspru. Avem destule probleme în jurul perimetrului - atât în ​​spațiul aerian, cât și la sol, granița terestră. Avem destule probleme acolo”, a adăugat președintele Belarusului.

În luna octombrie 2022, Lukașenko a acuzat Ucraina că vrea să atace Belarus, justificând astfel prezența trupelor ruse pe teritoriul Belarusului.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri