Live

Macron: Acest război va dura, trebuie să ne pregătim

Data publicării:
Președintele Franței, Emmanuel Macron. Foto: Profimedia Images

Războiul din Ucraina "va dura, trebuie să ne pregătim pentru asta", a avertizat, sâmbătă, preşedintele francez Emmanuel Macron. El a anunțat că Guvernul Franței va avea "un plan de rezilienţă" pentru a face faţă consecinţelor economice ale acestei crize.

"Războiul a revenit în Europa (...). Dacă trebuie să vă împărtăşesc o convingere în această dimineaţă, aceea este că acest război va dura" şi "nu va fi fără consecinţe pentru lumea agricolă", a declarat Macron în faţa unor responsabili în domeniul agricol la Salonul Internaţional de Agricultură de la Paris.

Macron a promis Ucrainei un ajutor economic suplimentar de 300 de milioane de euro. Șeful statului francez a precizat, vineri, că se află în contact cu autorităţile de la Kiev pentru a le trimite material defensiv de care armata ucraineană are nevoie pentru a respinge ofensiva militară lansată de Rusia. De asemenea, el a adăugat că vor fi asumate ''angajamente suplimentare în cadrul NATO pentru protejarea teritoriilor aliaţilor baltici şi români''.

Sâmbătă dimineață, președintele ucrinean Volodimir Zelenski a anunțat că partenerii săi occidentali livrează noi arme şi echipamente Ucrainei, după o conversaţie avută cu preşedintele Franței, Emmanuel Macron.

Forţele militare ruse au lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia avertizează Franța să nu trimită instructori în Ucraina: Nu sunt imuni în fața loviturilor ruse

Puterile europene la AIEA presează Iranul să dea explicații privind urmele de uraniu descoperite la situri nucleare nedeclarate

Cinci sicrie cu mesajul „soldaţi francezi din Ucraina” au fost găsite sub Turnul Eiffel. Suspecți sunt un minor și doi bărbați

Ladislau Boloni a retrogradat cu Metz în liga secundă, după 2-2 cu AS St Etienne

Partenerii noștri