Live

Video Maia Sandu s-a întâlnit cu Antony Blinken. „Suntem profund îngrijoraţi de planurile pe care le-am văzut venind dinspre Rusia”

Data publicării:
Antony Blinken a avut o întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Foto: Profimedia

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit la Conferinţa de Securitate de la München cu secretarul de stat american, Antony Blinken, anunță Administrația Prezidențială de la Chişinău. Cei doi au discutat mai multe subiecte importante, printre care şi provocările de securitate.

„Suntem profund îngrijoraţi cu privire la unele dintre planurile pe care le-am văzut venind dinspre Rusia pentru a încerca să destabilizeze guvernul”, a spus Antony Blinken în cursul întâlnirii, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

„Am vorbit despre provocările de securitate cu care ne confruntăm noi şi întreaga regiune, dar şi despre eforturile depuse de către autorităţile de la Chişinău pentru consolidarea statului de drept, modernizarea economiei şi asigurarea securităţii cetăţenilor noştri”, a declarat la rândul său preşedinta Maia Sandu.

Totodată, şefa statului moldovean a mulţumit Statelor Unite pentru asistenţa oferită.

„Suntem recunoscători poporului american pentru contribuţia consecventă la dezvoltarea democraţiei, a instituţiilor publice şi pentru sprijinul pe care ni l-a oferit în aceste vremuri complicate pentru a deveni mai rezilienţi economic şi energetic, dar şi mai performanţi în domeniul securităţii”, a subliniat Maia Sandu, citată în comunicat.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat luni Rusia că plănuieşte o lovitură de stat în ţară cu ajutorul unor cetăţeni instruiţi militar din Belarus, Serbia şi Muntenegru, care ar urma să desfăşoare acţiuni violente deghizate în proteste în Republica Moldova.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin ordonă exerciţii nucleare la care vor participa trupe poziţionate în apropiere de Ucraina

Un atac ucrainean cu drone a făcut 6 morţi şi 35 de răniţi la Belgorod, spun autoritățile ruse

Avertismentele serviciilor secrete: Rusia plănuieşte acte violente de sabotaj în toată Europa, fără să-i pese de victime

Salarii de mii de dolari și pașapoarte rusești. Cum convinge Rusia cetățeni cubanezi să lupte pe frontul din Ucraina (BBC)

Partenerii noștri