Live

200 de milioane de cazuri de coronavirus la nivel mondial. Dacă ar fi o națiune, bolnavii de COVID ar forma a opta populație a lumii

Data actualizării: Data publicării:
Mască de protecție imprimată cu harta lumii. Foto: Getty Images

Numărul cazurilor de coronavirus a depăşit 200 de milioane la nivel mondial, potrivit datelor centalizate de Reuters și preluate de Mediafax. Dacă bolnavii de COVID ar forma o națiune, ar fi a opta populație a lumii, iar viteza de răspândire a virusului crește.

Cel puţin 2,6% din populaţia lumii a fost infectată cu SARS-CoV-2, însă procentul real este probabil mai mare, din cauza numărului limitat de teste din multe locuri. Dacă numărul persoanelor infectate ar fi o ţară, ar fi al optulea cel mai populat stat din lume, după Nigeria, potrivit analizei Reuters.

A fost nevoie de peste un an pentru ca numărul cazurilor de COVID-19 să ajungă la 100 de milioane, în timp ce următoarele 100 de milioane au fost raportate în puţin peste şase luni, potrivit analizei. Pandemia a dus la decesul a 4,4 milioane de oameni.

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 creşte în cel puţin 83 din 240 de ţări.

Ţările care raportează cele mai multe cazuri în media pe şapte zile - Statele Unite, Brazilia, Indonezia, India şi Iran - reprezintă aproximativ 38% din toate cazurile înregistrate la nivel global.

Persoanele nevaccinate reprezintă aproape 97% din cazurile severe de COVID-19.

Ţările din Asia de Sud-Est raportează, de asemenea, o creştere a numărului de cazuri. Cu doar 8% din populaţia lumii, regiunea raportează în fiecare zi aproape 15% din toate cazurile globale, potrivit unei analize Reuters.

„Ne dorim cu disperare să se termine cu această pandemie, dar COVID-19 în mod clar nu a terminat cu noi. Iar bătălia trebuie să dureze mai mult", a spus Dr. Rochelle Walensky, directorul Centrelor americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), săptămâna aceasta.

 

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri