Live

300 de milioane de copii din întreaga lume nu au mers astăzi la școală

Data publicării:
Foto: GettyImages

300 de milioane de copii nu merg la școală zilele acestea din cauza pandemiei globale de COVID-19. Alte perturbări fără precedent au, de asemenea, loc pe toată planeta foarte rapid.

Scara globală și viteza acestei perturbări educaționale sunt lipsite de precedent, a precizat Organizația Națiunilor Unite. Aproximativ 24 de țări, pe trei continente, și-au închis școlile. Doar în Japonia s-au închis 38.000 de școli.

Efectele largi ale pandemiei devin mai clare: virusul s-a răspândit în 70 de țări, a perturbat puternic piețele internaționale, a încetinit creșterea economiei globale și a făcut ca Banca Mondială să își ia angajamentul că va da 12 milioane de dolari în împrumuturi pentru a ajuta în lupta îmotriva coronavirusului.

Nu este încă clar cât de mult se va amplifica această criză. Recent, o conferință a miniștrilor de finanțe ai țărilor G7 și șefilor de bănci naționale s-a terminat fără că marile economii ale lumii să găsească o strategie comună. Ei au promis, însă, să monitorizeze atent situația.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri