Live

Video Actorul american Jay Pharoah povestește cum un polițist i-a ținut genunchiul pe gât. „Știu ce simți când treci prin asta”

Data publicării:
Jay Pharoah. Sursa: Captură Instagram

Actorul Jay Pharoah, fost membru al echipei emisiunii „Saturday Night Live”, a povestit că, în aprilie, în timp ce făcea jogging, a fost oprit de polițiști și încătușat, în timp ce un ofițer i-a pus genunchiul pe gât, la fel cum s-a întâmplat în cazul lui George Floyd. „Știu ce simți când treci prin asta”, a povestit el, potrivit CNN.

Actorul de stand-up comedy a postat și imagini de pe o cameră de supraveghere cu incidentul petrecut în 26 aprilie, în Los Angeles. În înregistrare se vede cum 4 polițiști cu armele scoase se apropie de el, iar actorul se lasă la pământ.

 
 
 
Vezi această postare pe Instagram

Proud to have collabed w/ so many influencers on this one, @theonlycarey thank you for allowing me to express my situation w/ temperance. #blacklivesmatter #BlackFilter #jaypharoah #blackandproud

O postare distribuită de Jay Pharoah (@jaypharoah) pe

M-au încătușat, un polițist mi-a pus genunchiul pe gât. Nu a durat atât de mult ca în cazul lui George Floyd, dar știu ce simți când treci prin asta”, a spus Pharoah.

El a povestit că polițiștii i-au spus că l-au reținut pentru că se potrivea descrierii unui „bărbat negru din zonă, cu pantaloni gri și tricou gri”. El le-a spus ofițerilor că, dacă îi caută numele pe Google, „vor vedea că au făcut o greșeală”. Pharoah a spus că a fost eliberat „un minut mai târziu”, iar polițiștii și-au cerut scuze.

Actorul a mai a spus că aceasta a fost prima dată când a fost încătușat și că, până în acest an, nu s-a confruntat de aproape cu rasismul.

Acum îi îndeamnă pe alți afro-americani să învețe care le sunt drepturile și ce să facă dacă sunt opriți de poliție.

La finalul videoclipului său, Pharoah a făcut o reconstituire a momentului în care polițistul a îngenuncheat pe gâtul lui.

Noi, ca țară, nu mai putem respira. Am obosit și ne-am săturat de asta. Nu pot să respir”, a spus el.

Nu pot să respir” sunt ultimele cuvinte ale lui George Floyd, care a murit după ce un polițist a stat pe gâtul lui mai bine de 8 minute. Acesta a devenit apoi principalul mesaj al protestelor față de rasism care au izbucnit în SUA și în multe alte țări.

Poliția din Los Angeles a precizat că investighează incidentul în care a fost implicat Pharoah.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Situație scăpată de sub control în Noua Caledonie, care arată ca după război. Macron a convocat iar Consiliul de Securitate

Imagini ca după război în Noua Caledonie. Tancuri pe străzi, 600 de soldați au fost trimiși să deblocheze drumul spre aeroport

Restricţii de trafic în Capitală, în weekend. Rutele alternative recomandate de polițiști

FIFA a stabilit gestul prin care fotbaliștii vor putea denunţa comportamentele rasiste

Partenerii noștri