Video Actorul american Jay Pharoah povestește cum un polițist i-a ținut genunchiul pe gât. „Știu ce simți când treci prin asta”

Data publicării:
Actorul de stand-up comedy Jay Pharoah
Jay Pharoah. Sursa: Captură Instagram

Actorul Jay Pharoah, fost membru al echipei emisiunii „Saturday Night Live”, a povestit că, în aprilie, în timp ce făcea jogging, a fost oprit de polițiști și încătușat, în timp ce un ofițer i-a pus genunchiul pe gât, la fel cum s-a întâmplat în cazul lui George Floyd. „Știu ce simți când treci prin asta”, a povestit el, potrivit CNN.

Actorul de stand-up comedy a postat și imagini de pe o cameră de supraveghere cu incidentul petrecut în 26 aprilie, în Los Angeles. În înregistrare se vede cum 4 polițiști cu armele scoase se apropie de el, iar actorul se lasă la pământ.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

M-au încătușat, un polițist mi-a pus genunchiul pe gât. Nu a durat atât de mult ca în cazul lui George Floyd, dar știu ce simți când treci prin asta”, a spus Pharoah.

El a povestit că polițiștii i-au spus că l-au reținut pentru că se potrivea descrierii unui „bărbat negru din zonă, cu pantaloni gri și tricou gri”. El le-a spus ofițerilor că, dacă îi caută numele pe Google, „vor vedea că au făcut o greșeală”. Pharoah a spus că a fost eliberat „un minut mai târziu”, iar polițiștii și-au cerut scuze.

Actorul a mai a spus că aceasta a fost prima dată când a fost încătușat și că, până în acest an, nu s-a confruntat de aproape cu rasismul.

Acum îi îndeamnă pe alți afro-americani să învețe care le sunt drepturile și ce să facă dacă sunt opriți de poliție.

La finalul videoclipului său, Pharoah a făcut o reconstituire a momentului în care polițistul a îngenuncheat pe gâtul lui.

Noi, ca țară, nu mai putem respira. Am obosit și ne-am săturat de asta. Nu pot să respir”, a spus el.

Nu pot să respir” sunt ultimele cuvinte ale lui George Floyd, care a murit după ce un polițist a stat pe gâtul lui mai bine de 8 minute. Acesta a devenit apoi principalul mesaj al protestelor față de rasism care au izbucnit în SUA și în multe alte țări.

Poliția din Los Angeles a precizat că investighează incidentul în care a fost implicat Pharoah.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri