Live

Australienii au început să adopte animale de companie pentru a combate singurătatea izolării la domiciliu

Data publicării:
Foto: Guliver / Getty Images

Australienii, asemenea locuitorilor altor ţări de pe glob, respectă de mai multe săptămâni măsurile de izolare la domiciliu impuse pentru combaterea propagării coronavirusului, însă, pentru mulţi dintre aceştia, efectul secundar este sentimentul de izolare şi singurătate, scrie Agerpres.

Pentru a combate însingurarea, multe persoane adoptă un animal de companie, potrivit lui Steve Coleman, director executiv în cadrul Societăţii regale pentru prevenirea cruzimii faţă de animale din statul New South Wales.

"În weekendul care s-a încheiat am constatat o creştere cu circa 300% a adopţiilor pe teritoriul statului nostru, o veste minunată de altfel", a declarat Coleman pentru Reuters.

Pentru Chris Moysa, o profesoară din Sydney, răspândirea coronavirusului înseamnă zile lungi petrecute în singurătate la domiciliu. Dar asemenea multor alţi australieni, Moysa are acum un nou tovarăş, după ce a l-a adoptat pe Fred, o pisică albă cu pete negre, care era în căutarea unui nou cămin după ce fusese plimbat între o familie adoptivă şi alta.

''Îmi ţine companie, mai e cineva în apropiere, te face să zâmbeşti, se comportă caraghios", a spus Moysa pentru Reuters.

"Îţi sunt aproape, nu te judecă, îţi oferă dragoste necondiţionată, e imposibil să nu le iubeşti", a mai spus aceasta.

Măsurile de distanţarea socială impuse în Australia au contribuit la încetinirea propagării epidemiei, rata de creştere a noilor infectări scăzând cu aproape două treimi în decursul unei săptămâni.

Editor: I. I. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri