Live

Bebeluș de 3 zile abandonat într-o cutie de carton, la - 20 de grade, la marginea unui drum izolat din Siberia

Data actualizării: Data publicării:
Bebeluș de 3 zile abandonat într-o cutie de carton, la - 20 de grade FOTO: Siberian Times

Un bebeluș care a fost abandonat la -20 de grade Celsius, pe o stradă dintr-un sat din Siberia, se simte acum bine, anunță autoritățile.

Nou-născutul a fost găsit vineri, într-o cutie de carton, de cinci adolescenți care ieșiseră la plimbare pe un drum izolat, lângă satul Sosnovka, în apropiere de Novosibirsk, potrivit BBC.

Fetița a fost dusă de urgență la spital de părinții unuia din adolescenți, unde medicii au fost surprinși să constate că era într-o stare relativ bună având în vedere condițiile în care a fost găsită.

Polițiștii o caută pe mamă și au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor a unui minor.

Cuplul care a dus-o la spital vrea să o adopte, însă trebuie să aștepte să vadă dacă rudele ei pot fi găsite.

Tatăl unuia dintre adolescenți care au găsit copilul, Dmitri Litvinov, a spus că cei cinci băieți au ieșit la plimbare în ziua de Crăciun pe stil vechi.

„Era deja întuneric și și-au aprins lanternele de la telefoane ca să vadă ce era în cutie”, a spus acesta. „Înăuntru era o fetiță învelită într-o pătură ca o cârpă și o sticlă”, a adăugat el.

El și soția sa, Anna, au fost chemați la fața locului de fiul lor, Renat. Au dus copilul cu mașina la un spital din oraș.

Medicii s-au temut că fetița, care avea atunci aproximativ 3 zile, suferise degerături și în aceste condiții nu ar fi supraviețuit. Însă, după ce a fost încălzită, a fost examinată, iar medicii au constatat că nu era în pericol. Ulterior a fost transferată la un spital pentru copii, unde a fost bine îngrijită.

Anna Litvinova a spus că toți angajații de la spital, dar și ea, au plâns când au auzit că fetița este sănătoasă.

Cuplul, care are deja trei băieți, își dorește să o adopte pe fetiță, dar trebuie să aștepte îndeplinirea tuturor procedurilor legale.

 

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Preotul care a oficiat parastasul lui Navalnîi a fost dat afară din biserică și nu mai are voie să slujească timp de trei ani

Putin îi ceartă pe guvernatorii care nu evacuează zonele afectate de inundații. Localnicii se tem de jafuri și nu pleacă din casele lor

Putin trimite oficiali cu elicopterul în regiuni izolate, printre reni, ca să fie votat anticipat: „În total, au votat patru alegători”

Accesul mamei şi avocaţilor lui Navalnîi la cadavrul acestuia, refuzat pentru a treia zi la rând. „Nu au fost lăsați să intre”

Partenerii noștri