Live

Bombardamente israeliene de amploare pe întreg teritoriul Fâşiei Gaza

Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

Trupe şi tancuri israeliene au bombardat vineri „ţinte militare din întreaga Fâşie Gaza”, în răspuns la tiruri ce au vizat trupe israeliene în apropiere de graniţa cu această enclava palestiniană, a anunţat armata israeliană într-un comunicat, relatează AFP.

Focurile împotriva soldaţilor israelieni au fost trase în timpul unor „revolte violente de-a lungul gardului de securitate”, care marchează graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza, a precizat armata. Cu puţin timp înainte, Ministerul Sănătăţii palestinian din Gaza a anunţat moartea a doi palestinieni.

Premierul palestinian, Rami Hamdallah, a condamnat ferm, joi, noua lege israeliană care defineşte Israelul drept „statul-naţiune al poporului evreu” şi coboară poziţia limbii arabe la limbă cu „statut special”, notează dpa.

„Această lege controversată este o altă încercare de a şterge identitatea arabo-palestiniană şi de a instituţionaliza şi legitima politicile de apartheid mai degrabă decât a promova pacea”, a subliniat Hamdallah într-o declaraţie.

Sursa: Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Josep Borrell avertizează că Rusia e o amenințare existențială pentru Europa: „Dacă va avea succes, Putin nu se va opri în Ucraina”

Blinken: Un atac israelian asupra orașului Rafah ar provoca pagube „dincolo de ceea ce este acceptabil”

„Ar putea fi «Vietnamul» lui Biden”. Haosul și arestările în masă din campusurile americane ar putea să schimbe dinamica alegerilor

OMS avertizează că o ofensivă israeliană la Rafah „ar duce la o baie de sânge”: „Suntem profund îngrijorați”

Partenerii noștri