Live

Cazul unei românce din Italia care i-a uimit pe medici. S-a vindecat de coronavirus după 74 de zile: „A fost un coșmar”

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Facebook/ Bianca Dobroiu

Bianca Dobroiu, o tânără de 23 de ani din România, stabilită în Italia, s-a vindecat de coronavirus după 74 de zile. „A fost un coșmar, acum viața are sens din nou”, spune românca.

Bianca a fost printre primele persoane infectate din Bologna și una dintre puținele din lume care a avut boala o perioadă e timp atât de mare, scrie La Repubblica.

Primul lucru pe care Bianca l-a făcut atunci când a avut voie să iasă din casă a fost să meargă în parc: „O emoție unică, nu mi se pare real, au fost zile foarte lungi... Doctorul m-a trezit ieri dimineață: Ești fericită? Rezultatul e negativ! Am sărit din pat. A fost un coșmar, cine nu a trecut prin asta nu poate înțelege”, a declarat Bianca pentru sursa citată.

Citește și: Cum se circulă cu metroul din Milano, după ce au fost relaxate restricțiile

Tânăra de 23 de ani a făcut nu mai puțin de 11 teste: 2 negative, 2 incerte și toate celelalte pozitive. La începutul bolii, ea a fost internată câteva zile în secția de boli infecțioase. A fost lăsată acasă apoi, dar a stat în carantină, într-o cameră.

Perioada în care ea a fost infectată a devenit un studiu de caz, după cum a confirmat specialistul în boli infecțioase din Sant’Orsola Luciano Attard: „Din câte știm, este un record. Acum încercăm să înțelegem de ce a fost pozitivă atât de mult timp. Lucrăm la ipoteze și analizăm pozitivitatea pe care am putea să o definim pe termen lung. Există opt pacienți, pozitivi începând de acum opt săptămâni.”

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un român se îmbrăca în Mickey Mouse ca să jefuiască familiile pe străzile din Bologna. O avea alături și pe Minnie Mouse

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Partenerii noștri