Video Exclusiv Cum se circulă cu metroul din Milano, după ce au fost relaxate restricțiile

Data actualizării: Data publicării:
metrou milano
Metroul din Milano, după relaxarea restricțiilor de carantină Foto: captură video

Italia revine timid la normalitate. În țara în care numărul deceselor trece de 30.000, oamenii au voie acum să iasă din case. Corespondentul Digi24 în Peninsulă, Sergiu Balaban, a făcut o scurtă plimbare prin Milano, arătându-ne cum se circulă în metropola italiană, fie cu metroul, fie pe străzi.

La capătul unei linii de metrou foarte frecventate, vineri, la ora prânzului, nu era mai nimeni în pasaj, iar parcarea de la metrou era goală. În vremuri de normalitate, ar fi fost aglomerat. „De când mă aflu în orașul Milano, niciodată nu am putut să-mi cumpăr așa de ușor o cartelă de metrou. Nu am stat la coadă, pentru că nu se află mai nimeni în această stație, iar liniștea de aici îmi dă senzația că mă aflu, pur și simplu, într-un loc părăsit”, relatează Sergiu Balaban.

În vagoanele metroului sunt foarte puține persoane, care respectă măsurile de distanțare. De altfel, au fost lipite stickere care îi ajută să știe cât de departe trebuie să stea unul de celălalt. Peste tot sunt afișate regulile.

La coborârea la metrou, pe scări, au fost improvizate un fel de sensuri unice, pentru a nu exista riscul ca pasagerii să se intersecteze: cei care urcă au un culoar, cei care coboară au alt culoar.

Pe toată durata stării de urgență, Primăria din Milano a anulat zonele cu trafic restricționat din oraș, așa că oricine poate ajunge acum cu mașina personală până în centrul orașului. Cu toate acestea, încă se găsesc locuri de parcare. Tot din ordinul Primăriei, parcarea nu se mai plătește. Și totuși, traficul este încă foarte liber.

Orașul a început să se însuflețească ușor-ușor, dar pentru a-ți da seama că pericolul nu a trecut, este suficient să asculți zgomotul orașului: sirenele ambulanțelor încă nu s-au oprit, iar autoritățile insistă în continuare pe respectarea recomandărilor, de teama unui al doilea val.

„Vă las puțin să ascultați orașul”, spune Sergiu Balaban. Iar printre „vocile” orașului a întâlnit-o și pe cea a unui român, îngrijorat pentru mica sa afacere. „Nimeni n-a văzut niciun ban din luna martie”, spune el:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri