Live

Galerie Foto „Chiar nu mă așteptam la asta”. Străzile din Madrid au fost invadate de turme de oi

Data actualizării: Data publicării:
Oile au înlocuit mașinile în centrul Madridului. Circulație a fost oprită pentru transhumanță. foto: Profimedia Images

Traficul a fost orpit duminică în centrul Madrului pentru ca pe străzi să treacă mai multe turme de oi. Este un eveniment anual care le permite păstorilor să folosească rutele tradiționale, atunci când se retrag cu oile spre sudul țării. Cu câteva secole în urmă, transhumanța ar fi purtat turmele printr-o zonă rurală liniștită. Astăzi, traversează unele dintre cele mai aglomerate zone ale Madridului, inclusiv piața Puerta del Sol.

Behăitul oilor a înlocuit claxoanele maşinilor pe străzile Madridului, duminică, zi în care păstorii şi-au mânat turmele prin centrul oraşului, urmând vechile rute către păşunile de iarnă, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Evenimentul anual a fost reluat în 1994, în cadrul Fiesta de la Trashumancia din capitala Spaniei, după ce parlamentul spaniol a recunoscut rutele tradiţionale de transhumanţă utilizate de păstori pentru turmele lor.

Odată, aceste rute treceau printr-o zonă rurală liniştită, însă duminică ciobanii, mulţi dintre ei purtând haine tradiţionale, au fost nevoiţi să traverseze unele dintre cele mai aglomerate zone ale oraşului, inclusiv Puerta del Sol, una dintre principalele pieţe din Madrid.

Localnici şi turişti s-au aliniat de-a lungul drumului, făcând fotografii cu oile care purtau clopoţei la gât.

"Chiar nu mă aşteptam la asta în oraş, în capitală. Îmi aminteşte de satul meu", a declarat Ana Sar, studentă din Mallorca.

"Este uimitor", a spus la rândul său Sandra Van Arkelem, în vârstă de 57 de ani, din Olanda. "Atât de mulţi oameni se strâng laolaltă şi se bucură de asta", a povestit ea.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu Manchester City. Reacția lui spune totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Proteste pro-palestiniene la Madrid. Mii de spanioli au cerut încetarea focului în Fâșia Gaza

Mii de susținători ai premierului spaniol Pedro Sanchez au venit la Madrid să îi ceară să nu demisioneze

Moştenitoarea tronului Olandei a fugit în Spania, din cauza unor ameninţări

Un bărbat din Suceava a fost reținut de Poliție și dus la arest pentru că a bătut o oaie

Partenerii noștri