Moştenitoarea tronului Olandei a fugit în Spania, din cauza unor ameninţări

Data publicării:
Princess Amalia of The Netherlands smiles in red coat
Prinţesa moştenitoare olandeză Amalia a trăit în Spania pentru a scăpa de ameninţări la adresa securităţii sale. Foto: Profimedia

Prinţesa moştenitoare a Olandei, Amalia, a trăit în Spania pentru a scăpa de ameninţări la adresa securităţii sale, dezvăluie presa olandeză. Potrivit NOS, care citează surse regale, tânăra în vârstă de 20 de ani a trăit şi studiat la Madrid timp de peste un an.

În octombrie 2022, Amalia a fost nevoită să-şi abandoneze planul de a locui într-o reşedinţă de studenţi, din cauza temerilor în domeniul securităţii, la doar câteva săptămâni după ce a început să studieze politica, psihologia, dreptul şi economia la Universitatea Amsterdam.

Moştenitoarea tronului a fost fotografiată radiind atunci când şi-a început studiile. Ea anunţa că vrea să locuiască într-o locuinţă pentru studenţi, potrivit AFP, preluată de News.ro.

Însă cuplul regal anunţa, aproximativ o lună mai târziu, că fiica lor a fost nevoită să se întoarcă să locuiască la palat, la Haga, cu măsuri de securitate în mod considerabil consolidate.

„Ea nu poate locui la Amsterdam şi nu poate ieşi (...). Acest lucru are consecinţe enorme asupa vieţii sale”, declara atunci emoţionată regina Maxima.

Autorităţile nu au divulgat detalii, însă anunţul avea loc la câteva săptămâni în urma unor dezvăluiri potrivit cărora Amalia şi premierul Mark Rutte ar fi fost menţionaţi în comunicări ale unor grupări de crimă organizată, provocând temeri cu privire la eventuale răpiri.

Potrivit NOS, ameninţarea la adresa Amaliei nu a dispărut complet, însă prinţesa poate locui şi studia din nou în Olanda, mulţumită unor „măsuri” nedivulgate.

Amalia ar locui în prezent la Amsterdam.

Miercuri, Amalia joacă pentru prima oară un rol oficial, în cursul unei vizite de stat de două zile a familiei regale spaniole.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri