Live

Coreea de Nord a dezvăluit primul portret al lu Kim Jong-un. Semnificația istorică a gestului

Data publicării:
Portretul dictatorului nord-coreean Kim Jong-un a fost dezvăluit în timpul vizitei președintelui cubanez

Coreea de Nord a dezvăluit primul portret oficial al liderului de la Phenian, Kim Jong-un. Și predecesorii lui Kim Jong-un, tatăl și bunicul său, s-au bucurat de același cult al personalității, scrie BBC News.

Portretul a fost dezvăluit în timpul vizitei președintelui cubanez. Până acum, imaginile înrămate cu Kim Jong-un erau fotografii, însă de această dată este vorba despre un portret pictat, înfățișând chipul liderului nord-coreean.

„Portretul pictat al lui Kim Jong-un este un indiciu puternic că regimul începe să dezvolte un cult al personalității pentru el. Nord-coreenii vor înțelege cu siguranță ce simbolizează acest lucru”, a declarat un analist pentru BBC News.

Portretele lui Kim Jong-il, tatăl lui Kim Jong-un, și Kim Ir-sen, bunicul actualului lider, încă mai tronează pe pereții fiecărei clădiri din Coreea de Nord.

„Tot ce s-a întâmplat în 2018 a ajutat la consolidarea imaginii lui Kim Jong-un în Coreea de Nord. Cele opt summit-uri cu șefi de stat, inclusiv cu președintele SUA, au fost menite să le arate nord-coreenilor că liderul lor este respectat în întreaga lume”, explică Andray Abrahamian, de la Griffith Asia Institute.

Până acum, portretul lui Kim Jong-un a fost afișat la televizor, în timpul vizitei la Phenian a președintelui cubanez Miguez Diaz-Cane, însă rămâne de văzut dacă în viitor astfel de portrete vor fi văzute în toate clădirile din țară.

 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O melodie de propagandă lansată de Kim Jong Un a devenit virală pe TikTok. Care e mesajul din spatele cântecului: „E periculos”

Reguli bizare în Coreea de Nord: Ce se întâmplă dacă doi soți vor să divorțeze

Experţi ONU susţin că au găsit la Harkov resturile unei rachete nord-coreene (Reuters)

Kim Jong Un a supervizat testarea unui lansator de rachete multiple. „Va aduce o schimbare strategică”

Partenerii noștri