Live

Coronavirus. Iranienii se salută cu piciorul, iar francezii cu o privire sugestivă pentru a evita strângerile de mână

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver / Getty Images

Italia nu e singura țară unde autoritățile își informează cetățenii asupra uzanțelor sociale în caz de coronavirus. Lipsa unei strângeri de mână considerată altădată o lipsă de respect, e acum binevenită, chiar încurajată pentru a împiedica trasmiterea virusului.

Cum să te saluți în vreme de epidemie a devenit o mare preocupare în lume. Pentru că oamenii trebuie să urmeze aceleași reguli ca să nu se simtă insultați de absența unei strângeri de mână sau a unei îmbrățișări.

China, epicentrul epidemiei, a amplasat în Beijing, scrie The Guardian, panouri roșii care recomandă ca în loc să-și dea mâna în semn de salut, oamenii să-și împreuneze propriile mâini.

În Iran, o altă țară puteric afectată de răspândirea virusului, salutul cu piciorul a înlocuit salutul cu mâna.

Ne mutăm în Europa unde măsurile de precauție au urcat până la cel mai înalt nivel. Ministrul german de Interne a refuzat să-i strângă mâna cancelarului Angela Merkel. În orice alte condiții, am fi considerat că ministrul a fost nepoliticos.

Franța, locul unde strângerile de mână sunt înlocuite cu îmbrățișări și săruturi pe obraz chiar și între persoane care abia s-au cunoscut, schimbarea obiceiurilor pare și mai grea. Un consilier de etichetă spune că toate aceste obiceiuri pot fi înlocuite cu o privire sugestivă.

Și vă mai dau un exemplu, în Polonia, țară profund catolică, enoriașii au fost sfătuiți ca la intrarea și ieșirea din biserică să nu mai bage mâna în apa sfințită, ci să-și facă semnul crucii și atât.

Editor web: C.T.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri