Live

Creștere a cazurilor de coronavirus în China. Originea virusului, tot o piață de carne și pește

Data publicării:
Foto: GettyImages

China a raportat duminică 57 de noi cazuri confirmate de COVID-19, cea mai mare creștere din aprilie, ceea ce întăreşte temerile privind un al doilea val epidemiologic în ţară, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ministerul chinez al Sănătăţii a precizat că, din cele 57 de noi cazuri, 36 sunt infecţii locale înregistrate în capitala Beijing.

Un nou focar de contaminare a fost detectat în sudul Beijingului, la piaţa Xinfadi, care vinde în special carne, peşte şi legume. Descoperirea a dus la izolarea a 11 zone rezidenţiale din împrejurimi.

Alte două cazuri locale au fost raportate în provincia Liaoning (nord-est). Oficiali locali au declarat că aceste persoane au fost în contact cu noii pacienţi înregistraţi în capitală.

Sute de poliţişti şi membri ai poliţiei paramilitare, dintre care mulţi purtau măşti de protecţie şi mănuşi, au fost văzuţi sâmbătă de jurnalişti ai AFP în apropiere de piaţa Xinfadi.

Nouă şcoli şi grădiniţe de copii din împrejurimi au fost închise. Vineri, primăria din Beijing a amânat întoarcerea elevilor în şcoli primare şi a suspendat toate evenimentele sportive.

Vizitele în capitală ale grupurilor venite din alte provincii au fost suspendate sâmbătă.

Un reprezentant al pieţei Xinfadi a declarat pentru ziarul local Beijing News că virusul a fost detectat pe mese folosite la tăierea somonului importat.

Ca urmare, autorităţile sanitare au dispus o inspecţie la nivelul întregului oraş, vizând carnea proaspătă şi congelată, carnea de păsări de curte şi peştele, în supermarketuri, depozite şi restaurante.

Restul cazurilor confirmate anunţate duminică sunt persoane revenite în China din străinătate, conform Ministerului Sănătăţii.

Editor: B.P:

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Chinezul care a arătat lumii situația teribilă din Wuhan în timpul epidemiei inițiale de Covid, a fost eliberat după 3 ani în temniță

„China ar trebui să fie un pic mai sinceră în privința originilor pandemiei de coronavirus”, spune ambasadorul SUA la Beijing

De ce a renunțat China atât de brusc la „zero Covid”. Strategia a ruinat finanțele guvernului de la Beijing

China a raportat un număr uriaș de morți de Covid, după criticile că transmite informații false

Partenerii noștri