Live

De ce suntem nervoși când ne e foame

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Acum știm de ce nu suntem tocmai binedispuși când ne este foame. Oamenii de știință canadieni au descoperit că de vină este hipoglicemia.

 

Când suntem înfometați, apare o scădere bruscă a nivelului de glucoză din sânge. Acest proces ne modifică și starea de spirit, spun cercetătorii unei universități din Canada.

Ei au ajuns la această concluzie după mai multe experimente cu șoareci. Le-au injectat de câteva ori o substanță care le-a indus hipoglicemia și apoi i-au pus într-o cameră. Alte dăți, le-au injectat doar apă și i-au pus într-o încăpere diferită.

Analizele de sânge din primele teste au arătat un nivel crescut de corticosteron, un hormon care indică prezența stresului în organism. Adică, atunci când au avut un nivel scăzut de glucoză, rozătoarele au devenit mai nervoase.

De altfel, atunci când au avut de ales în care dintre camere să intre, au evitat-o repede pe cea în care au suferit hipoglicemie.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Procesul extrem de rar prin care au luat naștere plantele pe Pământ a fost recreat de oamenii de știință

Gaz periculos depistat în școli și grădinițe din 16 județe. E considerat unul dintre factorii de risc pentru cancerul pulmonar

Scandal la un liceu renumit din București. Un profesor le-a dat elevilor un test pe care nici măcar el nu l-a putut rezolva

Vulpea era cel mai bun prieten al omului în trecut. Descoperirea inedită făcută de oamenii de știință

Partenerii noștri