Live

Declarația lui Elon Musk care a tăiat 50 de miliarde de dolari din valoarea Tesla într-o singură zi

Data publicării:
Elon Musk a ajuns cel mai bogat om de pe planetă. Foto: GettyImages

Capitalizarea Tesla a scăzut peste noapte cu 50 de miliarde de dolari. A fost reacția investitorilor la discursul lui Elon Musk și la declarațiile altor oficiali ai companiei la evenimentul de marți al companiei, în care a fost anunțată o nouă baterie pentru mașinile sale electrice.

Această cifră uriașă arată cât de mult a crescut valoarea companiei în ultimul an, potrivit Sky News.

În septembrie 2019, întreaga valoare a acțiunilor Tesla era de 39 miliarde de dolari. Acum, capitalizarea companiei a ajuns la 390 de miliarde, ceea ce înseamnă o creștere de 1.000%.

Marți, acțiunile companiei au încheiat ziua bursieră cu o scădere de 5,6% și au scăzut cu încă 6,9% în următoarele ore. Motivul: investitorii au fost dezamăgiți, pentru că sperau ca Tesla să anunțe o reducere semnificativă a prețului unui vehicul electri, ceea ce nu s-a întâmplat.

În schimb, Musk și ceilalți oficiali ai Tesla au prezentat noile tehnologii ale companiei pentru companii și strategiile de producție – explicând însă că acestea vor fi gata abia peste câțiva ani.

„În trei ani vom putea produce o mașină de 25.000 de dolari care va fi poate chiar mai bună decât o mașină similară, pe benzină”, a spus Musk.

Producția unei am mașini electrice accesibile publicului larg „a fost visul nostru încă de la începuturile Tesla”, a spus Musk. Dar noul model anunțat este departe de acest vis. Model S Plaid va costa 140,000 de dolari (120.000 de euro).

Și noile baterii vor putea fi produse tot peste 3 ani. Chiar dacă acest domeniu este extrem de interesant pentru investitori, noutățile anunțate de companie au fost dezamăgitoare.

„Nimic din ce a spus Musk despre baterii nu e sigur. Nu a existat nimic tangibil”, a spus Craig Irwin, analist la Roth Capital Partners, citat de Reuters.

Editor : Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Surpriză de proporții! Un fost câștigător de Grand Slam și-a anunțat retragerea din tenis, la numai 30 de ani

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Eșec pentru Elon Musk. Primul cip Neuralink implantat a început să se desprindă de creierul pacientului

Programul zilnic al lui Elon Musk: mănâncă o gogoașă în fiecare dimineață și se culcă la 3. Cum își împarte timpul și ce obiceiuri are

S-a declanșat o „cursă pe viață și pe moarte” care va transforma cu totul cea mai mare piață a mașinilor electrice din lume

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

Partenerii noștri