Declarația lui Elon Musk care a tăiat 50 de miliarde de dolari din valoarea Tesla într-o singură zi

Data publicării:
Elon Musk gesticuleaza
Elon Musk a ajuns cel mai bogat om de pe planetă. Foto: GettyImages

Capitalizarea Tesla a scăzut peste noapte cu 50 de miliarde de dolari. A fost reacția investitorilor la discursul lui Elon Musk și la declarațiile altor oficiali ai companiei la evenimentul de marți al companiei, în care a fost anunțată o nouă baterie pentru mașinile sale electrice.

Această cifră uriașă arată cât de mult a crescut valoarea companiei în ultimul an, potrivit Sky News.

În septembrie 2019, întreaga valoare a acțiunilor Tesla era de 39 miliarde de dolari. Acum, capitalizarea companiei a ajuns la 390 de miliarde, ceea ce înseamnă o creștere de 1.000%.

Marți, acțiunile companiei au încheiat ziua bursieră cu o scădere de 5,6% și au scăzut cu încă 6,9% în următoarele ore. Motivul: investitorii au fost dezamăgiți, pentru că sperau ca Tesla să anunțe o reducere semnificativă a prețului unui vehicul electri, ceea ce nu s-a întâmplat.

În schimb, Musk și ceilalți oficiali ai Tesla au prezentat noile tehnologii ale companiei pentru companii și strategiile de producție – explicând însă că acestea vor fi gata abia peste câțiva ani.

„În trei ani vom putea produce o mașină de 25.000 de dolari care va fi poate chiar mai bună decât o mașină similară, pe benzină”, a spus Musk.

Producția unei am mașini electrice accesibile publicului larg „a fost visul nostru încă de la începuturile Tesla”, a spus Musk. Dar noul model anunțat este departe de acest vis. Model S Plaid va costa 140,000 de dolari (120.000 de euro).

Și noile baterii vor putea fi produse tot peste 3 ani. Chiar dacă acest domeniu este extrem de interesant pentru investitori, noutățile anunțate de companie au fost dezamăgitoare.

„Nimic din ce a spus Musk despre baterii nu e sigur. Nu a existat nimic tangibil”, a spus Craig Irwin, analist la Roth Capital Partners, citat de Reuters.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri