Live

Donald Trump susține că SUA este "într-o situație bună", deși țara a depăşit 3 milioane de cazuri de COVID

Data actualizării: Data publicării:
Liderul senatorilor republicani și majorității din Senat, Mitch McConnell, împreună cu președintele Donald Trump. FOTO: Olivier Douliery-Pool/Getty Images

Președintele american Donald Trump a declarat că „SUA este într-o situație bună”, privind criza de coronavirus, în ciuda faptului că bilanțul îmbolnăvirilor a atins 3 milioane de cazuri, doar într-o singură zi înregistrându-se 60.000, scrie The Guardian. De asemenea, liderul de la Casa Albă a recunoscut că "nu și-a ascultat experții".

Într-un interviu acordat jurnalistei Greta Van Susteren, Donald Trump l-a criticat pe Anthony Fauci, principalul expert sanitar și directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, care a apreciat luni că situaţia epidemiei de coronavirus din ţara sa "chiar nu e bună".

„Nu sunt de acord cu el. Tot Fauci a spus să nu purtăm măști, acum recomandă purtarea măștilor. Tot el a mai zis să nu rupem legăturile cu China, să nu impunem restricții de călătorie. Am făcut-o oricum, nu mi-am ascultat experții”. Trump a insistat că în următoarele săptămâni, situația din SUA va fi mai bună. "Cred că vom fi într-o formă de zile mari".

Statele Unite au atins, marţi, pragul de 3 milioane de îmbolnăviri de COVID-19, potrivit datelor prezentate de worldmeters.info. În cursul zilei de luni, cele mai multe cazuri noi au fost în Texas, 9.054, urmat de California cu 6.891 infecţii noi şi Florida – 6.336.

În total, New York, epicentrul focarului în prima parte a pandemiei, rămâne statul cu cele mai multe cazuri înregistrate – 422.851, urmat de California cu 277.433 cazuri şi Texas – 210.006, relatează Mediafax.

La nivel mondial, poziţia secundă este ocupată de Brazilia, cu peste 1.626.071 cazuri, iar pe locul al treilea se află India cu peste 720.346 îmbolnăviri.

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Ce va face Trump dacă ajunge iar la Casa Albă. Acesta și-a publicat ideile în revista Time: „De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine?”

Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

Partenerii noștri