Live

Erdogan: SUA nu mai pot avea rolul de mediator în Orientul Mijlociu

Data publicării:

SUA au renunţat la rolul lor de mediator în procesul de pace din Orientul Mijlociu atunci când au decis să-şi mute ambasada în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, a declarat luni preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit Reuters.

Prin ultimul pas făcut, Statele Unite au ales să fie parte a problemei mai degrabă decât a soluţiei şi şi-au pierdut rolul de mediere în procesul de pace”, a spus Erdogan într-un discurs organizat de grupul de reflecţie britanic Chatham House.

Transferul ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, care va fi oficializat luni, concretizează promisiunea făcută la 6 decembrie anul trecut de preşedintele american Donald Trump.

Atunci, liderul de la Casa Albă a anunţat şi recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a statului Israel - decizie ce a marcat o ruptură faţă de ultimele decenii de diplomaţie americană şi care a generat satisfacţie în rândul israelienilor şi mânie printre palestinieni.

Sursa: Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Erdogan nu se mai întâlnește cu Biden pe 9 mai. Președintele turc și-a amânat vizita la Casa Albă

Hamas ia în calcul să depună armele și să renunțe la luptă dacă Israelul recunoaște un stat palestinian

Protestele pro-palestiniene din campusurile americane pun presiune tot mai mare pe administrația Biden

Biden susţine „libertatea de exprimare şi nediscriminarea” în universităţi, unde au loc manifestații împotriva războiului din Gaza

Partenerii noștri