Live

În Texas s-au reluat execuţiile după 5 luni de pauză din cauza pandemiei de COVID-19

Data publicării:
Foto: Texas Department of Justice

Texas a executat miercuri un bărbat condamnat la moarte în anii '90, fiind prima execuţie din acest stat după cinci luni de pauză cauzată de pandemia de COVID-19, scrie Agerpres, citând AFP şi Reuters.

Billy Wardlow (45 de ani) a primit injecţia letală în penitenciarul Huntsville, situat la nord de Houston, la 27 de ani după ce a comis o crimă. Decesul său a fost pronunţat la 18:52 (23:52 GMT), au anunţat autorităţile penitenciare din Texas.

La 14 iunie 1993, Wardlow, pe atunci în vârstă de 18 ani, şi iubita sa Tonya Fulfer s-au deplasat la locuinţa lui Carl Cole (82 de ani) din Cason, un orăşel din nord-estul Texasului, pentru a-i fura automobilul pick-up, marca Chevrolet. După ce Wardlow l-a împuşcat în cap pe Cole în timpul unei dispute, cuplul a fugit cu automobilul furat.

Wardlow şi Fulfer intenţionau să conducă automobilul până în statul Montana, dar în ziua următoare au schimbat maşina cu un Ford Mustang la o firmă de închirieri auto din Nebraska.

Ei au fost arestaţi după încă o zi în statul Dakota de Sud. În automobilul Ford Mustang autorităţile au găsit un pistol care s-a dovedit a fi arma folosită la comiterea crimei, potrivit documentelor prezentate în instanţă.

În 1995, Billy Wardlow a fost găsit vinovat pentru crimă şi condamnat la moarte. Execuţia sa, prevăzută iniţial pentru 29 aprilie acest an, a fost amânată până la 8 iulie din cauza pandemiei de COVID-19.

Wardlow este al şaptelea condamnat executat de la începutul anului în SUA şi al treilea în Texas. 

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Emoție pură! Nadal a fost eliminat și și-a luat rămas-bun: ”O amintire de neuitat”. ”Râuri” de lacrimi în loja sa

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei

Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Tesla va cere acţionarilor să restabilească pachetul de compensaţii de peste 55 de miliarde de dolari pentru directorul Elon Musk

Partenerii noștri