Jurnalişti Reuters condamnaţi în Myanmar la 7 ani de închisoare
Doi reporteri ai agenţiei de ştiri Reuters, care investigau masacrul musulmanilor Rohingya, au fost condamnaţi la 7 ani de închisoare în Myanmar pentru violarea de secrete de stat.
Cea mai sângeroasă zi din Myanmar
Scandal în Gorj, după ce un primar a suspendat transportul elevilor cu microbuzele școlare
Cea mai mică inimă artificială din lume, concepută de o echipă de studenți din Iași
Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara va fi demolat. „Toți sunt nostalgici”
Asfaltare blocată într-o comună din Gorj, din cauza unei erori într-o hârtie
Ian Anderson, solistul trupei Jethro Tull, ajută pisicile fără stăpân din Oradea
VIDEO: Protest cu zeci de mii de oameni în Valencia, în urma inundațiilor. Ce au reclamat oamenii
VIDEO: Cinci morți într-un accident din Suceava. Două mașini s-au ciocnit
VIDEO: Cupolă de aer polar peste România. Cum va fi vremea
Cei doi jurnalişti - Wa Lone, în vârstă de 32 de ani, şi Kyaw Soe Oo, în vârstă de 28 de ani - au fost condamnaţi la şapte ani de închisoare de către o instanţă din Myanmar, fiind acuzaţi că au obţinut documente secrete de stat cu intenţia de a afecta securitatea naţională.
Cei doi reporteri au fost arestaţi anul trecut pentru încălcarea legii privind secretul de stat.
La momentul arestării lor, în luna decembrie a anului trecut, reporterii lucrau la o anchetă privind uciderea a zece musulmani Rohingya într-un sat din vestul statului Rakhine, în timpul unei intervenii militare despre care agenţiile ONU au spus că a dus la strămutarea a 700.000 de Rohingya în Bangladesh, scrie news.ro.
Reporterii au spus că au fost arestaţi aproape imediat după ce au primit nişte documente într-un restaurant din nordul Yangon de la doi poliţişti pe care nu îi cunoşteau.
În luna aprilie, căpitanul de poliţie Moe Yan Neing a depus mărturie că un ofiţer a cerut subordonaţilor să îi dea documente secrete lui Wa Lone pentru a-l prinde pe reporter.
După această audiere, Moe Yan Neing a fost condamnat la un an de închisoare pentru că a încălcat disciplina impusă în poliţie şi a vorbit cu Wa Lone.
Scriitori, jurnalişti şi activişti ai drepturilor omului din întreaga lume au făcut front comun pentru cei doi reporteri închişi, iar ONU şi oficiali ai mai multor ţări vestice au cerut eliberarea lor.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News