Live

Lacul din filmul „Dirty Dancing” îi uimește pe oamenii de știință. A secat complet în 2008, iar acum se umple din nou

Data actualizării: Data publicării:
Mountain Lake. Sursa: Captura Youtube

Mountain Lake, devenit cunoscut datorită filmului Dirty Dancing” din 1987, a secat complet în 2008 și a rămas așa timp de mai bine de un deceniu. Anul acesta, însă, lacul a început să se umple din nou, luând pe toată lumea prin surprindere, relatează CNN.

Mulți dintre fanii filmului vin la Mountain Lake pentru a vedea unde au fost filmate scenele celebre din Dirty Dancing. Dar lacul este foarte diferit acum. Nivelul apei a scăzut pentru prima dată în 1999, dar a revenit la normal în 2003. În 2006, a început să scadă din nou și, până în 2008, a a secat complet, potrivit The Roanoke Times.

În ultimele săptămâni, însă, lacul a început să se umple din nou.

Este la o treime din nivel și pare să rămână așa”, spune Heidi Stone, managerul cabanei Mountain Lake, aflată pe malul lacului.

Este foarte interesant. Oaspeții sunt foarte încântați pentru că timp de mulți ani a fost secat și arăta mai mult ca o pajiște. Este mai frumos când este piin cu apă”, adaugă Stone.

Potrivit oamenilor de știință, lacul este unic în lume datorită acestui fenomen de secare și reumplere.

Profesorul Jon Cawley de la Roanoke College spune că, după ce au studiat fundul lacului, el și alți cercetători au ajuns la concluzia că lacul seacă de tot – sau aproape de tot – la fiecare 400 de ani.

Când lacul seacă, se curăță singur, drenând sedimentele acumulate pe fundul lacului printr-un sistem asemănător unei instalații sanitare complexe, devenind mai mare și mai adânc”, a explicat Cawley.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Procesul extrem de rar prin care au luat naștere plantele pe Pământ a fost recreat de oamenii de știință

„Nu am mai văzut niciodată aşa ceva”. Cercetătorii au descoperit că o stea de lângă Sistemul Solar are un comportament neobișnuit

Descoperire revoluționară: Oamenii de știință au eliminat „cu succes” HIV din ADN

Putin se laudă că Rusia e pe cale să creeze vaccinuri împotriva cancerului: „Ar putea fi disponibile în curând”

Partenerii noștri