Putin se laudă că Rusia e pe cale să creeze vaccinuri împotriva cancerului: „Ar putea fi disponibile în curând”

Data publicării:
vladimir putin face declaratii in timpul unei conferinte
Putin nu a specificat ce tipuri de cancer vor viza vaccinurile propuse. FOTO: Profimedia Images

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că oamenii de știință ruși sunt aproape de a crea vaccinuri împotriva cancerului, care ar putea fi disponibile în curând pacienților, transmite Reuters.

Putin a declarat că „am ajuns foarte aproape de crearea așa-numitelor vaccinuri împotriva cancerului și a medicamentelor imunomodulatoare ale unei noi generații”.

„Sper că în curând vor fi utilizate în mod eficient ca metode de terapie individuală”, a adăugat el, vorbind la un forum de la Moscova privind tehnologiile viitorului.

Putin nu a specificat ce tipuri de cancer vor viza vaccinurile propuse.

O serie de țări și companii lucrează la vaccinuri împotriva cancerului. Anul trecut, guvernul britanic a semnat un acord cu BioNTech din Germania pentru a lansa studii clinice care oferă „tratamente personalizate pentru cancer”.

De asemenea, companiile farmaceutice Moderna și Merck & Co dezvoltă un vaccin experimental împotriva cancerului.

În prezent, există șase vaccinuri autorizate împotriva papilomavirusurilor umane (HPV), care provoacă multe tipuri de cancer, inclusiv cancerul de col uterin, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, precum și vaccinuri împotriva hepatitei B (HBV), care poate duce la cancer la ficat.

În timpul pandemiei de coronavirus, Rusia și-a dezvoltat propriul vaccin Sputnik V împotriva COVID-19 și l-a vândut mai multor țări, deși pe plan intern s-a confruntat cu reticența publicului larg răspândită de a se vaccina.

Putin însuși a spus că s-a vaccinat cu Sputnik, în încercarea de a asigura oamenii de eficacitatea și siguranța sa.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri