Live

Liderul grupării Stat Islamic din Irak a fost ucis în timpul unui raid aerian al forțelor coaliției internaționale

Data publicării:
Foto: GettyImages

Mu'taz al-Jubouri, liderul grupării Stat Islamic din Irak, a fost ucis într-un raid aerian al forţelor coaliţiei internaţionale, potrivit Serviciului irakian de contraterorism, scrie Agerpres.

Al-Jubouri a fost ucis într-un raid aerian în zona Deir al-Zour din estul Siriei, conform rapoartelor cu informaţii certe ale CTS. Jihadistul deţinea mai multe paşapoarte şi cărţi de identitate şi nu folosea niciodată telefonul.

La 20 mai, Serviciul de informaţii irakian (INIS) a anunţat și arestarea lui Abdul-Nasser Qardash, un fost candidat la succesiunea liderului ucis al grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

Qardash era unul din cei mai importanţi şefi ai grupării, însă aceasta l-a ales pe Abdul-Rahman al-Mawla pentru a-i lua locul lui al-Baghdadi, ucis în cursul unei operaţiuni militare americane în octombrie 2019 în nord-vestul Siriei, în apropierea graniţei cu Turcia.

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Oficial al SUA: Atacul Israelului în Iran a fost „foarte limitat”. Avioane israeliene au lovit un radar de lângă o instalație nucleară

Ciprul propune expulzarea refugiaților sirieni din Europa înapoi în „zonele sigure” din Siria

Kurzii comit „crime de război” în centrele din Siria unde îi țin închiși pe jihadiști. Amnesty International: SUA joacă un rol central

Trei adolescenți care plănuiau un „atac islamist” au fost arestaţi în Germania

Partenerii noștri