Live

Mărturiile românilor surprinși de furtuna puternică din Thailanda

Data publicării:

Cea mai puternică furtună tropicală formată în largul Thailandei în ultimii 30 de ani a lovit cu putere ţărmul. E plin sezon turistic acolo şi mii de turişti îşi petrec vacanţa în zonă. Printre ei şi mulţi români. Furtuna a făcut deja şi o victimă: un pescar a cărui barcă a fost răsturnată de valuri.

Plouă abundent şi vântul bate cu putere pe insulele din Golful Thailandei, lovit de o furtună cum nu s-a mai văzut de mult. Valuri de cinci metri au lovit ţărmul, iar ce rafalele au smuls copacii din rădăcini şi acoperişurile unor case.

Mihai Băloianu, turist român în Thailanda: Noi suntem un grup de nouă persoane, ne-a luat pe neaşteptate. Nivelul mării a crescut foarte mult, în larg şi pe plajă bate vântul foarte tare.

Prin surprindere au fost luaţi şi localnicii, care nu au mai văzut de 30 de ani o astfel de furtună. În faţa urgiei denumite Phabuk, toate cursele aeriene şi feriboturile către şi dinspre zonele afectate au fost suspendate.

Tiberiu Molnar, român stabilit Thailanda: Eu locuiesc de şapte ani în Phuket şi nu sunt furtuni, nu sunt cutremure. La plajă nu am intrat în apă, s-au anulat excursii cu barca şi au recomandat să nu mergem să înotăm.

Alţii, în schimb, au refuzat să părăsească insulele ameninţate de furtuna tropicală.

Ultima furtună tropicală de o asemenea putere a lovit Thailanda în 1989 şi a omorât 800 de oameni.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sute de turiști, blocați în Thailanda din cauza furtunii Pabuk. Vântul bate cu 75 km/h, iar valurile ating chiar și 5 metri

Partenerii noștri