Live

Metoda prin care un român l-a păcălit pe un austriac să-i dea toți banii din buzunar. De ce se tem acum polițiștii

Data publicării:
Polițist din Austria. Imagine ilustrativa. FOTO: Guliver/ Getty Images

Polițiștii din Austria sunt în alertă după ce un bărbat de 30 de ani a reclamat că a fost păcălit cu 420 de euro de un român, bani pe care chiar i-a dat cu bucurie. Anchetatorii îl caută pe român și se tem să nu facă și alte victime.

Un tânăr de 30 de ani, din Austria, a fost abordat în apropierea unei benzinării din St. Kanzian de un român care l-a rugat să-i facă plinul la mașină și să-i dea 420 de euro. În schimb, românul i-a oferit o bancnotă veche, românească, despre care i-a spus că este valoroasă, potrivit regionews.at.

După ce a luat banii, românul a dispărut, iar tânărul austriac a constatat a doua zi, când s-a dus la bancă, că bancnota pe care o primise la schimb cu satisfacția că încheiase o afacere bună nu avea, de fapt, nicio valoare.

Pentru că austriacul reținuse numărul de înmatriculare de la mașina românului, anchetatorii austrieci l-au identificat și au aflat că păcălise prin aceeași metodă și alți oameni.

Anchetatorii l-au dat în urmărire pe român și speră să îl prindă înainte de a face și alte victime.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros ce mi se întâmplă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O farmacistă șefă din Bihor a decontat servicii medicale fictive de 377.000 de lei. Cu banii și-a cumpărat bijuterii, haine și o mașină

Metoda „Accidentul” face ravagii în Spania. Peste 100 de persoane au fost arestate pentru înşelăciune pe WhatsApp

O tânără din București a fost reținută, după ce furat bani din casa părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. "Chilipirul" era de fapt o escrocherie anchetată în Germania

Partenerii noștri