Live

Moarte îngrozitoare pentru 17 oameni. Tone de gunoi s-au prăbușit peste ei

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Cel puţin 17 oameni au murit în Mozambic după ce tone de gunoi s-au prăbuşit peste ei. Echipele de căutare și salvare au fost trimise în zonă pentru a recupera corpurile celor decedați și pentru a încerca să găsească potențiali supraviețuitori ai tragediei. 

S-a întâmplat într-un cartier de la marginea capitalei ţării din sud-estul Africii. Oamenii locuiesc în apropierea depozitului de deşeuri şi trăiesc din resturile găsite acolo.  Mormanul de 15 metri înălţime a cedat din cauza ploilor torenţiale şi a alunecat peste locuinţele improvizate.

Autoritățile au declarat că este posibil ca trupurile mai multor victime să fie încă îngropate în mormanul de gunoi. Locuitorii din zonă se tem acum de o nouă alunecare a gunoaielor. 

Autorităţile susţin că au încercat de multe ori să-i facă pe aceştia să plece de acolo şi chiar le-au dat terenuri. Dar ei continuă să se întoarcă, întrucât groapa de gunoi este o sursă de existenţă.

Groapa de gunoi Hulene, de la periferia orașului Maputo, este locul în care sute de oameni sărmani vin să scormonească în căutare de mâncare, haine sau obiecte pe care le pot vinde pentru a supraviețui. Însă specialiștii în sănătate au avertizat de mult timp asupra pericolelor pe care le pune groapa de gunoi pentru locuitorii din zonă, iar consiliul primăriei existaseră inclusiv discuții despre închiderea zonei cu deșeuri.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tragedie în China: O porțiune dintr-o autostradă s-a prăbușit. Cel puțin 24 de oameni au murit

Cel putin 42 de oameni au murit în Kenya dupa ce un baraj de lângă Nairobi s-a rupt

Un gunoi spațial gigant a fost fotografiat pentru prima oară de aproape de o companie japoneză care vrea să curețe spațiul de deșeuri

O tornadă a făcut ravagii în China. Cel puțin 5 oameni au murit, iar alți 33 au fost răniți

Partenerii noștri