Live

O deversare uriașă de petrol a inundat plajele din Trinidad-Tobago după ce un vas misterios s-a răsturnat în apropiere de țărm

Data publicării:
Autoritățile din Trinidad și Tobago au spus că nu știu de unde provine vasul răsturnat sau ce fel de navă este. Foto: Profimedia Images

Un vas cu origini necunoscute care s-a răsturnat în apele din apropierea insulei Tobago în Marea Caraibilor a provocat o deversare de petrol uriașă de-a lungul coastei statului Trinidad și Tobago. Prim-ministrul țării a declarat că incidentul este o „urgență națională”, scrie CNN.

Scurgerea petrolului în mare a avut loc pe data de 7 februarie și a poluat în jur de 15 kilometri de coastă în insula Tobago.

Imaginile de la fața locului arată muncitori afundați într-un nămol negru și gros și zone uriașe de plajă acoperite de petrol. Mai multe agenții guvernamentale și cel puțin 1.000 de voluntari lucrează în zonă pentru a încerca să limiteze efectele deversării.

Prim-ministrul țării, Keith Rowley, a spus într-o conferință de presă de la finalul săptămânii trecute că „situația nu se află sub control” și că nu se cunosc încă originile vasului răsturnat.

Autoritățile au instalat bariere plutitoare pentru a preveni răspândirea petrolului deversat în mare. Oficialii au trimis scafandrii în încercarea de a astupa locul prin care se scurge petrolul, dar misiunea a eșuat.

Specialiștii trebuie acum să extragă tot petrolul din vas, cu toate că nu cunosc exact cum arată interiorul vasului răsturnat.

Deversarea petrolului în mare a avut loc pe data de 7 februarie și a poluat în jur de 15 kilometri din coasta insulei Tobago. Foto: Profimedia Images

„Nu suntem singuri dacă este un cargobot, un petrolier sau o barjă pentru că doar chila vasului este vizibilă. Iar caracteristicile sale fizice de identificare sunt în apa în care nu putem pătrunde momentan”, a explicat Rowley.

Ceea ce se știe este că vasul pare să fi suferit o spărtură în urma unui impact și din el se scurge „un tip de hidrocarbură care poluează apa și coasta”, a mai transmis premierul din Trinidad și Tobago.

Locuitorii din Lambeau au raportat un miros neplăcut constant în aer, iar unii dintre ei sunt îngrijorați de efectul pe care l-ar putea avea asupra sănătății. Oamenii cu probleme respiratorii au fost sfătuiți să poarte măști și, dacă se poate, să se mute temporar din zonă.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum arată Mammoth, cel mai mare „aspirator” de poluare din lume, care transformă dioxidul de carbon din aer în piatră

Fabrică de ulei amendată de Garda de Mediu pentru poluarea reţelei de canalizare cu grăsimi vegetale

Oamenii de știință au reușit să producă „plasticul viu”. Cum ar putea salva materialul-minune planeta de la dezastru ecologic

Masca nu e o soluție contra prafului saharian. Beatrice Mahler explică ce poți face ca să te protejezi, mai ales dacă ai astm

Partenerii noștri