Live

O femeie a ajuns în comă din cauza unei creme de față pe care o folosea ca să scape de riduri

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Gulliver/ Getty Images

În comă din cauza cremei pentru față cu care a vrut să scape de riduri. Este povestea tristă a unei femei din California, SUA.

În vârstă de 47 de ani, femeia a ajuns la spital, în iulie, cu amorțeală în mâini și picioare, dificultăți de vorbire și de mers, toate din cauza unei creme pe care o aplica de două ori pe zi și care s-a descoperit că avea o concentrație foarte mare de mercur, potrivit Live Science.

Familia spune că produsul cosmetic a fost cumpărat din Mexic și este o loțiune pe care femeia o folosea de ani de zile fără să aibă probleme.

Numai că acum a cumpărat-o de la o cunoștință și nu dintr-un magazin autorizat, iar autoritățile au stabilit că produsul a fost contrafăcut. Momentan nu se cunoaște dacă mercurul a ajuns în cremă din greșeală sau dacă a pus special în ea.

Oamenii au în mod normal o cantitate mică de mercur în sânge, în jur de 5mg/L, însă femeia avea mai mult de 2.600 mg/L, potrivit presei locale.

În ultimele săptămâni starea femeii s-a deteriorat și acum se află în comă. Medicii sunt rezervați în ce privește evoluția ei.

Editor: Cristina Tudor 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

După SUA, și Polonia îi cere lui Olaf Scholz să trimită Ucrainei rachete Taurus

Mahmoud Abbas, apel disperat către SUA: „Opriți un asalt al Israelului asupra oraşului Rafah. Ar fi cel mai mare dezastru”

Antony Blinken merge în Arabia Saudită pentru discuții privind încheierea unui armistițiu în Gaza

„Nu pot să respir”. Un afroamerican a murit după ce a fost trântit la pământ și imobilizat de polițiști. Momentul a fost filmat

Partenerii noștri