Live

OMS recomandă purtarea măștilor de protecție în public

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă purtarea măștilor de protecție în public pentru a  nu permite răspândirea coronavirusului, deoarece măștile pot reprezenta o „barieră” pentru picăturile cu agenți patogeni care pot infecta persoanele din jur. Inițial, OMS susținea că nu există suficiente dovezi potrivit cărora oamenii sănătoși ar trebui să-și acopere fețele cu măști, în public, informează BBC.

De asemenea, OMS recomandă purtarea măștilor de protecție în zonele în care virusul se răspândește și distanțarea socială nu este posibilă, precum transportul public sau magazine.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că, totodată, persoanele de peste 60 de ani sau cu afecțiuni medicale ar trebui, de asemenea, să poarte măștile atunci când distanțarea socială nu poate fi menținută, conform Mediafax.

OMS recomandase anterior ca doar lucrătorii din domeniul sănătății, persoanele infectate cu noul Covid-19 și îngrijitorii lor să poarte măștile de protecție.

Tedros a adăugat că „măștile în sine nu vă vor proteja de COVID-19” și a subliniat importanța spălării mâinilor, a distanțării sociale și a altor strategii de prevenire a infecțiilor.

Totodată, OMS a arătat că lucrătorii din domeniul sănătății, în zonele în care virusul se răspândește, ar trebui să poarte întotdeauna măștile. Medicii care lucrează în cardiologie sau în alte saloane, de exemplu, ar trebui să poarte măști medicale.

Editor web: M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Emoție pură! Nadal a fost eliminat și și-a luat rămas-bun: ”O amintire de neuitat”. ”Râuri” de lacrimi în loja sa

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

OMS este îngrijorată de consumul „alarmant” de alcool și țigări electronice în rândul tinerilor: „O amenințare gravă”

OMS: Vaccinurile au salvat cel puţin 154 de milioane de vieţi în ultimii 50 de ani

OMS spune că riscul infectării oamenilor cu gripa aviară este o „preocupare enormă”. „Rata mortalității este extraordinar de mare”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus o plângere penală la DNA şi Parchetul European împotriva ministrului Rafila

Partenerii noștri