Live

Preşedintele Kazahstanului demisionează după 30 de ani la putere

Data publicării:
Foto: GettyImages

Nursultan Nazarbayev, preşedintele Kazahstanului, a declarat marţi că îşi dă demisia după trei decenii în care s-a aflat la putere, scrie Reuters.

Foto: GettyImages

Nazarbayev, în vârstă de 78 de ani, a condus fosta republică sovietică din 1989, iniţial ca lider comunist şi apoi ca preşedinte.

„Am luat o decizie, care nu a fost uşoară pentru mine, de a-mi prezenta demisia ca preşedinte”, a afirmat Nazarbayev într-un discurs televizat.

Kassym-Jmart Tokayev, preşedintele Camerei superioare a parlamentului, va prelua funcţia de preşedinte în exerciţiu până la finalul mandatului, conform Constituţiei, a informat Nazarbayev.

Nazarbayev, cel care a atras zeci de miliarde de dolari de la companiile străine de energie, a declarat că va continua în funcţia de preşedinte al Consiliului de Securitate precum şi în cea de lider al partidului Nur Otan, gruparea dominantă din parlament.

Nazarbayev are o relaţie apropiată cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Sursa: News.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Miss SUA și-a dat demisia. Noelia Voigt a dezvăluit de ce renunță la titlul de cea mai frumoasă femeie din America

„Rusia intră într-o nouă eră”. Putin începe un nou mandat de președinte. Ce înseamnă asta pentru Europa

Polonia vrea să aibă „cele mai bune relații posibile cu SUA, indiferent de cine e la putere”. Sikorski: „Nu mai facem aceleași greșeli”

Stroe, întrebat dacă va fi modificată data alegerilor prezidenţiale: „E un subiect pe care îl vom aborda după data de 9 iunie”

Partenerii noștri