Live

„Presupuse rămăşiţe umane” au fost recuperate de pe fundul oceanului, unde s-a scufundat submersibilul Titan

Data publicării:
Capacul submersibilului Titan a fost recuperat de pe fundul oceanului. Foto: US Coast Guard

Garda de Coastă americană a recuperat resturile rămase, inclusiv presupuse rămăşiţe umane, de la submersibilul Titan, care a făcut implozie în timp ce se îndrepta spre epava Titanicului, ucigând toate cele cinci persoane aflate la bord, au anunţat marţi autorităţile.

Garda de Coastă a precizat că recuperarea şi transferul pieselor rămase a fost finalizată miercurea trecută, iar o fotografie a arătat capacul din titan intact al submersibilului de aproape 7 metri lungime.

Alte presupuse rămăşiţe umane au fost recuperate cu grijă din interiorul resturilor de pe Titan şi transportate pentru a fi analizate de către profesioniştii medicali americani, a mai precizat Garda de Coastă într-un comunicat citat de AP, potrivit News.ro.

Misiunea de salvare desfăşurată în cadrul unui acord cu Marina americană a fost o continuare a operaţiunilor iniţiale de recuperare de pe fundul oceanului, la aproximativ 488 de metri de Titanic, a completat Garda de Coastă.

Noile materiale au fost descărcate într-un port al cărui nume nu a fost divulgat.

Epava Titan, găsită la 3.800 m adâncime

Garda de Coastă a declarat anterior că a recuperat presupuse rămăşiţe umane împreună cu părţi ale Titanului după ce câmpul de resturi a fost localizat la o adâncime de 3.800 de metri.

Anchetatorii cred că Titan a făcut implozie în timp ce cobora în apele adânci ale Atlanticului de Nord la 18 iunie.

Căutările organizate pe durata a mai multor zile au captat atenţia întregii lumi. Submersibilul încerca să ajungă la epava pachebotului britanic de pasageri Titanic, care s-a scufundat în 1912.

Compania OceanGate s-a închis

Comisia de anchetă marină a Gărzii de Coastă a declarat că investigatori de la Consiliul Naţional de Siguranţă a Transporturilor din SUA şi de la Consiliul de Siguranţă a Transporturilor din Canada s-au alăturat expediţiei de salvare, iar Garda de Coastă se coordonează cu agenţiile internaţionale de investigaţie pentru a programa o analiză comună a probelor pentru a determina următorii paşi pentru testarea criminalistică.

Între timp, Comisia de anchetă marină îşi va continua analiza şi intervievarea martorilor înainte de o audiere publică privind tragedia, au declarat marţi oficialii.

OceanGate, operatorul navei, şi-a încetat între timp activitatea. Printre cei ucişi în implozie se numără Stockton Rush, pilotul submersibilului şi directorul general al companiei.

Capacul submersibilului Titan a fost recuperat de pe fundul oceanului. Foto: US Coast Guard

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A murit Bernard Hill, actorul cunoscut pentru rolurile din „Titanic” şi „Stăpânul Inelelor”

Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record. Cine era John Jacob Astor

Un supraviețuitor de pe Titanic povestește cum a fost salvat de la îngheț chiar de femeia pe care o ajutase să urce în barca de salvare

Bucata plutitoare de ușă care a ținut-o în viață pe Rose în „Titanic” a fost vândută pentru suma de aproape 720.000 de dolari

Partenerii noștri