Foto Bucata plutitoare de ușă care a ținut-o în viață pe Rose în „Titanic” a fost vândută pentru suma de aproape 720.000 de dolari

Data actualizării: Data publicării:
La porte/radeau sur laquelle flotte Rose dans le film Titanic a été vendue aux enchères pour 660.000 euros
Bucata de lemn plutitoare care a ținut-o în viață pe Rose din filmul „Titanic” a fost vândută la licitație pentru suma de 718.750 de dolari. Foto: Profimedia Images

Bucata de lemn plutitoare care a ținut-o în viață pe Rose din filmul „Titanic” a fost vândută la licitație pentru suma de 718.750 de dolari, potrivit BBC.

Încă de la lansarea filmului din 1997, fanii se întrebau dacă panoul de ușă era suficient de mare pentru a-l ține și pe Jack, iubitul ei, salvându-l de la înghețul mortal.

În anunțul de listare se menționează că recuzita „a provocat multe dezbateri din partea fanilor”.

Vânzarea a fost făcută în timpul unei licitații de recuzită și costume deținute de lanțul de restaurante și centre turistice Planet Hollywood.

La porte/radeau sur laquelle flotte Rose dans le film Titanic a été vendue aux enchères pour 660.000 euros
Foto: Profimedia Images

În superproducția cinematografică, personajul fictiv Jack, interpretat de Leonardo Di Caprio, insistă că panoul - parte a unui cadru de ușă - era suficient de mare doar pentru iubita sa Rose, interpretată de Kate Winslet. Ulterior, acesta a murit în Atlanticul înghețat, corpul său scufundându-se în adâncurile oceanului.

Într-un episod din 2012 al emisiunii „Mythbusters”, regizorul filmului „Titanic”, James Cameron, a dezvăluit că primește zeci de e-mailuri pe zi în care o numește pe Rose „egoistă” și pe Jack „idiot” din cauza acestei scene.

La porte/radeau sur laquelle flotte Rose dans le film Titanic a été vendue aux enchères pour 660.000 euros
În „Titanic”, Jack, interpretat de Leonardo Di Caprio, insistă că panoul - parte a unui cadru de ușă - era suficient de mare doar pentru iubita sa Rose, interpretată de Kate Winslet. Foto: Profimedia Images

Dar el a pus capăt dezbaterii, spunând că Jack trebuia să moară conform scenariului.

„Poate că am dat-o în bară și placa ar fi trebuit să fie un pic mai mică, dar tipul se duce la fund”, a spus el.

Recuzita, adesea confundată cu o ușă, a fost bazată pe un fragment recuperat în urma tragediei din 1912, potrivit casei de licitații Heritage Auctions.

Și, abordând dezbaterea dacă panoul ar fi putut găzdui ambele personaje, lista de vânzare arată: „Recuzita măsoară aproximativ 2,4 m lungime și 1 m lățime”.

Printre alte obiecte de recuzită prezentate în cadrul licitației se numără și biciul din „Indiana Jones și templul morții”, care a fost vândut cu 525.000 de dolari.

Un costum de Spider-Man purtat de Toby Maguire s-a vândut cu 125.000 de dolari, în timp ce un topor folosit de Jack Nicholson în „The Shining” pentru a sparge ușa de la baie în timp ce rostea replica „Iată-l pe Johnny!” ("Here's Johnny!") a atras aceeași sumă.

Licitația, care s-a încheiat duminică seara, a strâns 15,68 milioane de dolari, fiind una dintre cele mai de succes vânzări ale unei colecții de recuzită și costume, a precizat Heritage Auctions.

„Au fost nenumărate lupte la licitație... atât de multe încât am pierdut șirul”, a declarat Joseph Maddalena, de la Heritage.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri