Live

Revoltă la Atlanta după uciderea unui tânăr afro-american. Un restaurant a fost incendiat, iar poliția a ripostat cu gaze lacrimogene

Data actualizării: Data publicării:
Sursa: captura Twitter

Cel puțin 36 de persoane au fost arestate în Atlanta, în urma revoltelor declanșate de ucidea de către poliție a unui tânăr afro-american, Rayshard Brooks, în parcarea unui restaurant, relatează CNN.

Poliția a tras cu gaze lacrimogene spre protestatari și a închis o autostradă, după ce restaurantul Wendy, în fața căruia un ofițer de poliție din Atlanta l-a împușcat mortal pe Brooks, a fost incendiat.Sute de oameni au ieșit în stradă după moartea lui Brooks. Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă. Brooks, în vârsă de 27 de ani, a adormit la volan, în timp ce stătea la coadă la drive-in. Poliția a fost chemată și a descoperit că bărbatul băuse alcool. Când polițiștii au încercat să-l aresteze, tânărul a devenit agresiv, a reușit să ia pistolul cu electroșocuri de la unul dintre oamenii legii și a început să fugă.

Agenții au încercat să-l oprească tot cu electroșocuri, dar, la un moment dat, unul dintre polițiști a tras și trei focuri de armă.

Brooks a fost dus la spital şi operat, dar a decedat la scurt timp, se arată în raportul oficial, care mai precizează că un agent de poliţie a fost rănit.

Întregul incident a fost surprins pe o cameră de supraveghere.

În urma incidentului, poliţistul care l-a împuşcat pe Rayshard Brooks a fost destituit, iar un altul a fost suspendat din funcție.

De asemenea, șefa poliției din Atlanta, Erika Shields, și-a dat demisia.

Din cauza dorinţei sale ca Atlanta să fie un model a ceea ce ar trebui să însemne o reformă adevărată în întreaga ţară, Erika Shields şi-a prezentat demisia din funcţia de şef al poliţiei", a spus Keisha Bottoms, primărița orașului Atlanta, într-o declaraţie televizată.

Împușcarea lui Brooks are loc la aproximativ trei săptămâni după moartea lui George Floyd, care a dus la proteste globale față de brutalitatea poliției și rasism. Floyd a murit după ce un polițist din Minneapolis a îngenuncheat pe gâtul lui timp de aproape nouă minute.

Editor web: Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Opt morți după o explozie într-un restaurant din Beirut

Incendiu și explozii la o clădire din Sectorul 1 al Capitalei. Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale. A fost emis mesaj RO-Alert

Incendiu puternic la fațada unui bloc în construcție, în București. Fumul gros se vede de la câțiva kilometri

Protest uriaș în capitala Georgiei. 20.000 de oameni au manifestat la Tbilisi împotriva legii „influenţei străine”

Partenerii noștri