Live

Tatăl și fratele adolescentei saudite refugiate în Thailanda au venit să o vadă. Fata se teme că o vor ucide

Data publicării:

Tatăl și fratele adolescentei saudite de 18 ani care a fugit de familia ei și s-a baricadat într-un hotel din aeroportul din Bangkok, încercând să ajungă în Australia, au sosit Thailanda. Tânăra se teme că familia ei vrea să o ucidă, după ce a renunțat la islam și a vrut să obțină azil în Australia, scrie CNN.

După ce cazul lui Rahaf Mohammed Al-Qunun a fost mediatizat de presa internațională, iar organizațiile pentru drepturile omului le-au cerut oficialilor thailandezi să îi aprobe intrarea în țară, autoritățile din Bangkok au cedat și i-au acordat fetei dreptul de intrare pe teritoriul Thailandei.

Rahaf a fost eliberată din aeroport luni și se află acum sub protecția autorităților thailandeze și a Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Șeful poliției pentru imigrație din Thailanda, Surachet Hakpal, a declarat că va încerca să organizeze o întâlnire între adolescenta saudită și familia ei, dacă ONU va fi de acord.

Însă un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite a declarat că o asemenea întâlnire este puțin probabilă, întrucât tânăra a spus în repetate rânduri că îi este frică de familia ei.

„Ar fi o veste îngrozitoare pentru ea să afle că tatăl și fratele ei se află în Thailanda, pentru că ea a spus că se teme să îi vadă”, a declarat acesta.

Rahaf Mohammed Al-Qunun a ajuns în Thailanda cu un zbor din Kuwait, sâmbărtă. Ea trebuia să zboare spre Australia, însă în tranzit i-a fost refuzată intrarea în Thailanda, așa că a rămas blocată în aeroport. Ea a susținut că a fost reținută de oficiali saudiți, care i-au confiscat pașaportul și au încercat să o forțeze să semneze un act. Când a refuzat, aceștia au apelat la ofițerii thailandezi pentru imigrație, iar tânăra a fost escortată la un hotel din aeroport.

Deși au anunțat inițial că Rahaf va fi deportată în Kuwait, unde o aștepta familia ei, autoritățile thailandeze s-au răzgândit, după ce cazul adolescentei a ajuns în presa internațională.

Rahaf Mohammed Al-Qunun a spus că va fi ucisă de familia ei, dacă se întoarce în Arabia Saudită. Tatăl tinerei, care este un înalt oficial în guvernul saudit, și fratele ei fi supus-o abuzurilor fizice și psihologice și ar fi ținut-o închisă într-o încăpere timp de șase luni.

În Arabia Saudită este ilegal ca un musulman să își schimbe religia sau să renunțe la islam, iar orice încălcare a acestei legi poate fi pedepsită cu moartea.

 

 

 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie de serviciu din Thailanda a devenit milionară peste noapte. Franțuzoaica pentru care lucra i-a lăsat toată averea

Doi cercetători au plecat în căutarea unui șarpe, în Thailanda, dar au descoperit o specie cu totul nouă, cu dinții „ca niște lame”

Potop în Arabia Saudită. Școlile au fost închise, oamenii au fost avertizați că vor fi inundații. Imagini cu mașini luate de ape

Arabia Saudită are nevoie de 500 de miliarde de dolari pentru megaproiectul „orașului viitorului” și încearcă să-i obțină din China

Partenerii noștri