Adolescenta saudită pe care familia o va ucide, dacă va fi deportată. Fata s-a baricadat într-o cameră de hotel

Data publicării:
Rahaf Mohammed al-Qunun, adolescenta de 18 ani din Arabia Saudită
Rahaf Mohammed al-Qunun, adolescenta de 18 ani din Arabia Saudită

Rahaf Mohammed al-Qunun, o adolescentă din Arabia Saudită, a rămas captivă într-un hotel dintr-un aeroport din Thailanda, în timp ce încerca să fugă în Australia. Tânăra susține că încerca să scape de familia sa abuzivă și se teme că va fi ucisă, dacă autoritățile o vor deporta, scrie The Guardian.

Rahaf Mohammed al-Qunun
Rahaf Mohammed al-Qunun, adolescenta de 18 ani din Arabia Saudită

Rahaf Mohammed al-Qunun, în vârstă de 18 ani, a renunțat la religia islamică și spune că va fi ucisă dacă autoritățile care au reținut-o în Bangkok decid să o trimită înapoi în Arabia Saudită.

Tânăra s-a refugiat într-o cameră de hotel, cu oficialii thailandezi pentru imigrație la ușă și refuză să părăsească hotelul până când nu va primi garanții că nu va fi obligată să se urce într-un avion care să o ducă înapoi acasă.

Oficialii thailandezi au confirmat că tinerei i s-a refuzat intrarea în țară.

Rahaf Mohammed al-Qunun a cerut o întâlnire cu comisarul ONU pentru refugiați. Între timp, un avion Kuwait Airlines, care urma să o transporte pe tânără înapoi în Arabia Saudită, a decolat, fără ea la bord. Într-un clip postat pe rețelele de socializare, adolescenta saudită și-a exprimat îngrijorările cu privire la ce soartă ar avea dacă ar fi forțată să se întoarcă acasă: „Sunt Rahaf, avionul a decolat, eu sunt încă la hotel. Am nevoie de azil într-o țară care să mă protejeze”, a spus ea.

„Familia mea este foarte strictă și m-a ținut încuiată într-o cameră timp de șase luni, pentru că m-am tuns. Sunt 100% sigură că mă vor ucide imediat ce ies din închisoarea din Arabia Saudită”, a adăugat tânăra, spunând că începe să își piardă speranțele și că se teme pentru viața ei.

O prietenă a tinerei, care s-a mutat recent din Arabia Saudită în Australia, a confirmat, pentru The Guardian, că amenințările la adresa fetei sunt cât se poate de reale: „Este o fostă musulmană și are o familie foarte dură, au fost violenți cu ea și a fost expusă inclusiv hărțuirii sexuale. Vărul ei i-a transmis că vrea să o vadă sângerând și că vrea să o omoare”.

„Dacă nu ar ucide-o, ei nu ar mai putea să își arate fețele în public. Sunt nevoiți să o omoare, pentru că ea a renunțat la religia musulmană”, a adăugat prietena fetei.

Aceasta a fugit în Australia în urmă cu trei luni, în căutarea unui azil, după ce a fost și ea abuzată în Arabia Saudită. Cele două prietene ar fi fost sprijinite de un grup de feministe saudite, care le acordă bani și mâncare femeilor abuzate și le ajută să fugă din țară atunci când se tem pentru viețile lor.

Tatăl lui Rahaf este un înalt oficial saudit, ceea ce înseamnă că pedeapsa pentru tânără ar putea fi cu atât mai severă. Potrivit legii saudite, Rahaf poate fi pusă sub acuzare pentru că a renunțat la islam.

Autoritățile thailandeze susțin că tânăra a intrat ilegal în țară, fără a avea un bilet de avion de întoarcere sau bani asupra ei, și că va fi deportată luni. „Este o problemă de familie”, au adăugat oficialii.

În aprilie 2017, o altă femeie saudită, Dina Ali Lasloom, a fost oprită în tranzit în Filipine, în timp ce încerca să fugă de familia ei. Un oficial de la aeroport a declarat că Lasloom, care avea 24 de ani, a fost luată pe sus de mai mulți bărbați, în timp ce țipa și implora după ajutor, și a fost legată cu bandă adezivă la gură, picioare și mâini.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri