Tatăl și fratele adolescentei saudite refugiate în Thailanda au venit să o vadă. Fata se teme că o vor ucide

Data publicării:
Rahaf Mohammed Al-Qunun

Tatăl și fratele adolescentei saudite de 18 ani care a fugit de familia ei și s-a baricadat într-un hotel din aeroportul din Bangkok, încercând să ajungă în Australia, au sosit Thailanda. Tânăra se teme că familia ei vrea să o ucidă, după ce a renunțat la islam și a vrut să obțină azil în Australia, scrie CNN.

Rahaf Mohammed Al-Qunun
Rahaf Mohammed Al-Qunun, tânăra din Arabia Saudită refugiată în Thailanda

După ce cazul lui Rahaf Mohammed Al-Qunun a fost mediatizat de presa internațională, iar organizațiile pentru drepturile omului le-au cerut oficialilor thailandezi să îi aprobe intrarea în țară, autoritățile din Bangkok au cedat și i-au acordat fetei dreptul de intrare pe teritoriul Thailandei.

Rahaf a fost eliberată din aeroport luni și se află acum sub protecția autorităților thailandeze și a Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Șeful poliției pentru imigrație din Thailanda, Surachet Hakpal, a declarat că va încerca să organizeze o întâlnire între adolescenta saudită și familia ei, dacă ONU va fi de acord.

Însă un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite a declarat că o asemenea întâlnire este puțin probabilă, întrucât tânăra a spus în repetate rânduri că îi este frică de familia ei.

„Ar fi o veste îngrozitoare pentru ea să afle că tatăl și fratele ei se află în Thailanda, pentru că ea a spus că se teme să îi vadă”, a declarat acesta.

Rahaf Mohammed Al-Qunun a ajuns în Thailanda cu un zbor din Kuwait, sâmbărtă. Ea trebuia să zboare spre Australia, însă în tranzit i-a fost refuzată intrarea în Thailanda, așa că a rămas blocată în aeroport. Ea a susținut că a fost reținută de oficiali saudiți, care i-au confiscat pașaportul și au încercat să o forțeze să semneze un act. Când a refuzat, aceștia au apelat la ofițerii thailandezi pentru imigrație, iar tânăra a fost escortată la un hotel din aeroport.

Deși au anunțat inițial că Rahaf va fi deportată în Kuwait, unde o aștepta familia ei, autoritățile thailandeze s-au răzgândit, după ce cazul adolescentei a ajuns în presa internațională.

Rahaf Mohammed Al-Qunun a spus că va fi ucisă de familia ei, dacă se întoarce în Arabia Saudită. Tatăl tinerei, care este un înalt oficial în guvernul saudit, și fratele ei fi supus-o abuzurilor fizice și psihologice și ar fi ținut-o închisă într-o încăpere timp de șase luni.

În Arabia Saudită este ilegal ca un musulman să își schimbe religia sau să renunțe la islam, iar orice încălcare a acestei legi poate fi pedepsită cu moartea.

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri