Live

Tonga a raportat primul caz de coronavirus de la debutul pandemiei

Data publicării:
Plajă tropicală în Tonga. Foto: Profimedia Images

Tonga a raportat prima infecţie cu noul coronavirus la aproape doi ani de la debutul pandemiei. Infecţia cu COVID-19 a fost confirmată la o persoană vaccinată cu schema completă care se întorsese din Noua Zeelandă, informează BBC.

Ministrul neozeelandez al sănătăţii a declarat că persoana respectivă fusese testată negativ înainte de a se îmbarca din Cristchurch, Noua Zeelandă, într-o cursă aeriană, cu 215 de pasageri la bord, cu destinaţia Tonga.

Ministrul sănătăţii din Tonga, Siale Akau'ola, a declarat că persoana infectată cu coronavirus suferă de o formă uşoară a bolii, şi a fost vaccinată cu a doua doză anti-COVID la jumătatea lunii octombrie

„Trebuie să fim pregătiţi pentru situaţia în care şi alte persoane vor fi confirmate pozitiv cu noul coronavirus”, a declarat premierul tongan Pohiva Tu'i'onetoa, care i-a avertizat pe locuitorii principalei insule Tongatapu a arhipeleagului Tonga că e posibilă impunerea unui lockdown.

Tonga are o populaţie de peste 100.000 de locuitori şi era una dintre puţinele ţări rămase pe planetă care nu a raportat vreo infecţie cu coronavirus. Doar o treime din populaţie s-a vaccinat anti-COVID. Mii de persoane s-au prezentat la centrele de vaccinare după apariţia informaţiei referitoare la primul caz de coronavirus în această ţară.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri