Live

Trei ani de la scandalul Panama Papers. Câți bani au fost recuperați de atunci

Data publicării:

La trei ani după scandalul Panama Papers, cele 22 de ţări vizate de dezvăluirile privind evaziuni fiscale au recuperat 1,2 miliarde de dolari, potrivit consorţiului internaţional de jurnalişti de investigaţie (ICIJ) care a efectuat ancheta.

Rezultatele citate miercuri de AFP arată că autorităţile fiscale au recuperat de la autorii fraudelor 252 de milioane de dolari în Regatul Unit, 183 de milioane de dolari în Germania, 136 de milioane în Franţa, 96 de milioane în Australia etc., iar totalul de 1,2 miliarde ar putea să mai crească, scrie Agerpres.

ICIJ arată, cu ocazia bilanţului, că „Panama Papers nu doar că a permis guvernelor să găsească fonduri ascunse (...) ci şi, pe termen lung, să se modifice comportamentul şi atitudinea cetăţenilor”.

Dezvăluirile presei internaţionale privind sistemul de evaziune fiscală orchestrat de cabinetul de avocatură Mossack Fonseca din Panama dau încă de lucru justiţiei din mai multe ţări, consemnează AFP.

Cotidianul german Süddeutsche Zeitung a publicat primul rezultatele anchetei, dar la investigaţii au participat circa 100 de ziare, care au expus averi ascunse în paradisuri fiscale de aproximativ 140 de politicieni, vedete de fotbal şi miliardari, provocând o undă de şoc în întreaga lume.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Panama Papers | Noi dezvăluiri despre bogaţii lumii

Învățături din viața printre managerii celor mai bogați oameni

Cum a știut prințul Charles când să câștige bani în plus

Dezvăluiri Paradise Papers: Averea ascunsă a reginei Elisabeta a II-a

Partenerii noștri