Live

Tumoarea inoperabilă din creierul unei fetițe a dispărut, iar medicii nu pot explica de ce

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: GoFundMe

O fată, în vârstă de 11 ani, diagnosticată cu cancer incurabil, în vară, a avut partea de cea mai frumoasă surpriză după ce, în urma unui screening, a descoperit că tumoarea sa de la creier a dispărut complet.

Roxli Doss, din Texas, a fost diagnosticată cu o tumoare inoperabilă la creier numită gliom de trunchi cerebral difuz, în luna iunie a acestui an, scrie People.

Familia ei a descris tumoarea, pe o pagina de GoFundMe, ca fiind „în spatele creierului, apăsându-i pe coloana vertebrală. A avut dureri de cap timp de mai multe săptămâni și s-a simțit rău.”

Virginia Harrod, medic la Centrul Medical pentru copii din Dell, locul unde Roxli a fost tratată, a spus că boala fetei este foarte rară. „Este o boală devastatoare. Prezintă dificultate în înghițire, pierderea vederii uneori, vorbire îngreunată și, într-un final, dificultate în respirație”.

A fost foarte rău. A fost cea mai proastă veste pe care puteam să o primim”, a mărturisit tatăl fetei.

Timp de 11 săptămâni, fata a făcut tratament cu radiații, deși nu există un leac pentru această boală.

La jumătatea lunii septembrie, Roxli a mai făcut un RMN, care a scos la iveală că tumoare fetei dispăturse complet.

Când am văzut rezultatul RMN-ului lui Roxli, nu mi-a venit să cred. Tumoarea era indetectabilă, ceea ce e foarte neobișnuit”, spune medicul fetei, Virginia Harrod.

Doctorul lui Roxli a declarat că nu are nicio explicație pentru această schimbare. Cu toate astea, medicii i-au recomandat familiei fetei să fie precauți, pentru că e posibil ca tumoarea să reapară. Roxli urmează un tratament de prevenție acum.

Familia fetei crede că recuperarea lui Roxli este „un miracol”. „Am fost toți șocați, chiar dacă ne-am rugat și am avut credință că totul va fi bine”, au transmis membri ai familiei fetei.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ceva mai urât nu există”! A vrut să ”strălucească” la Gala Met, dar ”s-a făcut de râs” + O vedetă, ”imposibil de recunoscut”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

"Într-o lume a demonilor": Cum e viaţa pentru un bărbat care are o tulburare vizuală rară, care distorsionează chipurile

Drama mamei care plănuiește petrecerea de 1 an pentru fetița ei, dar în același timp se gândește și la înmormântarea ei

„Vizita în Islanda mi-a salvat viața”. Misterul medical al bărbatului afectat de o boală pe care niciun doctor nu știa să o trateze

Drama mamei care și-a pierdut trei copii din cauza unei boli fără nume. Îmi spuneau: „Totul e în mintea ta”

Partenerii noștri