Tumoarea inoperabilă din creierul unei fetițe a dispărut, iar medicii nu pot explica de ce

Data actualizării: Data publicării:
roxli fetita bolnava
FOTO: GoFundMe

O fată, în vârstă de 11 ani, diagnosticată cu cancer incurabil, în vară, a avut partea de cea mai frumoasă surpriză după ce, în urma unui screening, a descoperit că tumoarea sa de la creier a dispărut complet.

roxli fetita bolnava
FOTO: GoFundMe

Roxli Doss, din Texas, a fost diagnosticată cu o tumoare inoperabilă la creier numită gliom de trunchi cerebral difuz, în luna iunie a acestui an, scrie People.

Familia ei a descris tumoarea, pe o pagina de GoFundMe, ca fiind „în spatele creierului, apăsându-i pe coloana vertebrală. A avut dureri de cap timp de mai multe săptămâni și s-a simțit rău.”

Virginia Harrod, medic la Centrul Medical pentru copii din Dell, locul unde Roxli a fost tratată, a spus că boala fetei este foarte rară. „Este o boală devastatoare. Prezintă dificultate în înghițire, pierderea vederii uneori, vorbire îngreunată și, într-un final, dificultate în respirație”.

A fost foarte rău. A fost cea mai proastă veste pe care puteam să o primim”, a mărturisit tatăl fetei.

Timp de 11 săptămâni, fata a făcut tratament cu radiații, deși nu există un leac pentru această boală.

La jumătatea lunii septembrie, Roxli a mai făcut un RMN, care a scos la iveală că tumoare fetei dispăturse complet.

Când am văzut rezultatul RMN-ului lui Roxli, nu mi-a venit să cred. Tumoarea era indetectabilă, ceea ce e foarte neobișnuit”, spune medicul fetei, Virginia Harrod.

Doctorul lui Roxli a declarat că nu are nicio explicație pentru această schimbare. Cu toate astea, medicii i-au recomandat familiei fetei să fie precauți, pentru că e posibil ca tumoarea să reapară. Roxli urmează un tratament de prevenție acum.

Familia fetei crede că recuperarea lui Roxli este „un miracol”. „Am fost toți șocați, chiar dacă ne-am rugat și am avut credință că totul va fi bine”, au transmis membri ai familiei fetei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri